Citat:
În prealabil postat de heaven
Este interesant ce am citit mai sus,dar cine este totusi acest crestin care a avut respectiva vedenie?
|
MARȘUL DISTRUGĂTORULUI
Lucrare tipărită cu binecuvântarea
Preasfințitului CALINIC
Episcopul Argeșului
© Copyright: Editura „Credința Strămoșească" 2004
ISBN 973-87018-1-3
Consilier editorial: Preot Nicolae Tănase
Ediție îngrijită de: Preot Simeon Adrian
Distribuitor
„PELERINUL" - IAȘI; Stradela Grădinari 39; Bl. B2; Sc. B;
Et. 3; Ap. 3; cod 6600; Telefon: 0744. 91 50 69
Editura primește spre tipărire:
cărți, manuscrise, poezii, casete audio
și video; toate cu conținut ortodox.
În loc de introducere
Problemele lumii de astăzi sunt de o gravitate extremă, nemaiîntâlnită; niciodată nu s-au ivit astfel de dificultăți. Cauza lor este una: lucrarea antihristică a duhurilor necurate, acum, la sfârșit de veac. Cel mai slab punct este acela că omeni*rea nu știe cu cine luptă, pentru că, după cum se va vedea, dușmanul este stăpânul minciunii și al diversiunii. De aceea socotim de bun augur publicarea acestei vedenii care s-a petrecut în 1905, în care sunt prezentate foarte convingător toate cursele drăcești care împresoară lumea civi*lizată de astăzi. Pentru că prezentarea este cam sumbră, am adăugat câteva note pentru a lămuri unele aspecte duhovnicești și pentru a da unele soluții din experiența Bisericii Ortodoxe.
Notă asupra ediției
Cu câtva timp în urmă, unul din editorii aces*tei cărți a primit de la părintele său duhovnicesc o scrisoare din care reproducem câteva pasaje:
Iubite întru Domnul părinte!
Este a patra zi de când viețuiesc în singurătate, acolo unde doar cerul și pământul vestesc minunatele lucrări ale Domnului. Această singurătate, însă, nu numai că nu m-a făcut să dau uitării tot ce se întâm*plă cu oamenii și în lume, ci urâțenia dramei omenești al cărei scenarist a fost și este vrăjmașul - luptător împotriva lui Dumnezeu, sa conturat parcă și mai deslușit pe fondul naturii pașnice și ascultătoare voinței lui Dumnezeu.
Iată că, acum și aici, se impune urgent necesitatea de a publica pentru omenirea orbită și întunecată aceste două vedenii-revelații, apărute în Rusia în ace*lași timp și rămase neobservate și neînțelese până în ziua de azi.
Cu toate că nu mai există nici o speranță că în prezent ele vor fi apreciate la justa lor valoare, aș dori totuși să îndrept, iarăși și iarăși, asupra lor atenția Rusiei aproape pierdute. Poate măcar astăzi vor auzi, măcar acum, când întregul program odios a fost deja îndeplinit până la capăt. Acesta ar fi singurul lucru care mai poate contribui la mântuirea noastră.
Poate că această cărticică îi va oferi fiecărui cititor înțelegerea a tot ce sa petrecut și va trasa calea unică către renaștere.
Siliți-vă, iubiții mei, nu putem privi liniștiți la agonia Rusiei (a României, n.ed.).
Cu dragoste întru Hristos...
Una dintre aceste publicații este N. P. Rîșkovski1, Marșul distrugătorului, Zaraisk, 1905.
Vedenia
Ce-a fost nu știu. Poate că vis sau o viziune extatică sau pur și simplu o halucinație prelun*gită și complicată... Adevărul e că mi s-a întâm*plat în realitate, fără pierderea cunoștinței2.
Și simt o putere de neînvins, care mă silește să transmit, să povestesc tot ce-am văzut și auzit3, să descriu acele îngrozitoare figuri monstruoase4, care mi-au apărut în fața ochilor în timp ce dormeam sau nu dormeam, sau poate deliram într-un anume fel, aievea și conștient, față-n față cu acel tărâm sumbru și înfricoșător, care s-a deschis în fața mea.
În timp ce ședeam la masa de scris, în camera de lucru, pe la orele unu după miezul nopții5, mi s-a părut deodată că mă scufund cu repeziciune într-o prăpastie întunecoasa, în interiorul pământu*lui6, undeva la o adâncime de 550 de mile7. Nu știu cum, dar cifra aceasta mi s-a întipărit în memorie.
De jur împrejur era întuneric beznă, iar în fundul iadului ardeau focuri, ce se înălțau ca niște limbi alungite și se prelingeau în vâlvătăi stacojii de culoarea sângelui. Iar întunericul era negru, mai negru decât o noapte ploioasă fără stele; în el licăreau flăcărui sferice, ce pătrundeau peste tot, parcă mușcând cu limbi de șarpe. Am deslușit într-un târziu că acestea se asemuiau cu niște ființe desfigurate, de o hidoșenie înfioră*toare, ca și acel întuneric, iar flăcăruile sferice, înțepătoare erau ochii lor8.
Auzeam acolo, în beznă, voci stridente, ase*mănătoare zăngănitului unor plăci de cupru, la auzul căruia ți se oprește inima-n loc, cade și îngheață și îți vine greață9. Auzeam sporovăială necuviincioasă și citeam gândurile acestor ființe ale beznei și toate tainele lor s-au descoperit îna*intea mea. Și mai era Cineva10 lângă mine și mă sprijinea, ca să nu mor - și prin El eu eram mai tare decât bezna11.
Fie ca toate acestea să fie interpretate de cititori cum vor găsi de cuviință12, dar eu voi descrie tot ce s-a întâmplat și voi comunica ceea ce e scris aici și intitulat de mine: „Marșul distrugătorului". Voi îndeplini acest lucru cu smerenie.
17 aprilie 1909 N.P. Rîșcovski
____________________________
(vezi nota subsol)