Cineva isi imagina cum ar fi fost daca Iisus ar fi gandit ca noi. Anume, sa puna taxa pentru orice:o vindecare costa 300 lei ; taxa o platiti la Iuda, casierul care tine punga. Ai fi dat, nu? Cine n-ar fi dat ? O inviere 500. Dai, numai sa iti vezi ruda inviata. Si uite asa punga s-ar fi umplut, ucenicii si-ar fi asigurat o viata fara griji . Iisus insa a dar totul gratis, a flamanzit si n-a avut un loc unde sa-si plece capul. "Fara plata ati primit, fara plata sa dati". Dumnezeu e credincios si are grija de cei care-I slujesc cu daruire si dezinteresat. Dar asta e valabil doar cand faci lucrarile lui Dumnezeu.
Ma mai gandesc la Ghehazi, pe care Elisei nu l-a lasat sa ia plata pentru vindecarea facuta. El s-a dus totusi si a cerut iar Elisei l-a blestemat sa se umple de lepra , el si samanta lui pe vecie. Si s-a umplut.
Problema e ca atunci cand facem un bine si luam plata pentru el ne pierdem rasplata in cer. In plus, oamenii vor ramane cu impresia ca harul lui Dumnezeu e ceva neinsemnat daca poate fi cumparat cu bani. Dar, din nou, aceasta este valabil numai pentru lucrarile lui Dumnezeu adevarate. Cand facem lucrarile noastre si nu ale lui Dumnezeu putem sa luam bani cati vrem, oricum nu vom avea rasplata in cer pentru ele.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|