Dar daca discut cu un evanghelist, sa zicem, despre faptul ca Dumnezeu exista... sau despre ce am putea face impreuna ca sa ajutam niste amarati prin Africa... ? ?
Aceea e altceva decât dialogul despre care era vorba si care se face în mod oficial.
parintele Cleopa nu facea referiri la chestiuni de ordin dogmatic cum ar fi schimbari/pastrari de invataturi de credinta. Predicile lui nerau mai degraba morale si mergeau pe invataturi ale Sf. Parinti. De altfel, este un caz special, nu este cel mai fericit exemplu.
Înseamna ca nu l-ai citit sau ascultat în predici. vezi ca gasesti pe Internet.
adica daca tu incerci sa explici unuia de la "secte" care e treaba cu religia ta, inseamna ca ai acceptat ca el are dreptate
Când o face un ierarh în mod oficial, da.
Nu ai dreptate. In problema mentionata BOR are mentiuni foarte clare.
De acord, dar vroiam sa spun ca nu trebuie sa privim dogmele asa cum le privesc catolicii, în sens juridic.
afirmatia ta este foarte des intalnita la noile grupari religioase, in special cele neoprotestante, atunci cand combat preotia. Cred totusi ca exista diferente intre perioada medievala si cea contemporana in privinta necesitatii studiilor teologice, tu nu le sesizezi?
De acord, dar nu uita ca în prezent preotii calugari nu au studii teologice (decât uneori).
Mi se pare ciudat ca nu estei de acord cu acest aspect din moment ce este un fapt clar stabilit in ortodoxie.
Nu am zis ca nu sunt de acord, doar combateam afirmatia ta ca investirea preotilor ar fi conditionata de studii teologice.
|