Citat:
Dacă nepo-su lu nea Nelu venea cu 15 minute mai devreme, când omului nostru nici prin cap nu-i trecea să se pocăiască?
Și încă ceva, nu înțeleg de ce mai trebuie pocăința și smerenia. Dacă omul zice că e creștin, e creștin și gata. De ce să se mai pocăiască?
|
1. Prin prima intrebare tu lasi sa se inteleaga ca desi perii capului nostru sunt numarati, printr-o nebagare de seama a lui Dumnezeu - ca vad ca-L excluzi din ecuatia vietii si-a mortii - vine unul cu 15 minute inainte si ne rapeste mantuirea lovindu-ne cu toporul inainte sa ne putem pocai. Eu cred ca Dumnezeu
ingaduie sa se dezlipeasca sufletul de trup stie El cand si pentru ce ratiuni. Stia si de gard, stia si de starea sufletului de dupa eveniment, stia si unde poate sa duca acea stare (daca urma sau nu pocainta). Nu zic ca stiu ce ar fi facut oricine pe lumea asta (inclusiv eu) dar stiu sigur ca Dumnezeu stie si ca nimic nu se face fara ingaduinta sau atotstirea Lui.
2. Pocainta nu e de azi pana maine dupa care gata, m-am pocait si m-am crestinat, pa-pa. Pentru ca nimeni din tot ce-i viu nu-i drept inaintea Domnului si intotdeauna pacatuim mai mult decat perii capului, deci avem tot atatea motive pentru a ne pocai, chiar daca sunt mai subtile decat cele de dinainte.
Inca nu stiu dac-ai intrebat la misto la ce mai e nevoie de pocainta si smerenie :)