View Single Post
Vechi 17.04.2010, 16:45:05
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Hmm, da.. poate merge si in cer fix cu pacatele alea in coada, si cu pocainta in fata...cu smerenie, si asta poate dupa vreo 2 zile, sau de ce nu 30 de minute dupa ce il vezi tu dand cu toporul in cap cuiva.
Hai să continuăm filozofarea. M-am mai dezuluit între timp.
Deci tipul, tocmai i-a tras una cu toporișca în cap lui nea Nelu. După 30 de minute, cu pocăință și cu smerenie vine în fața Domnului:
„Doamne iartă-mă. Tu știi că ăsta a pus gardul cu 10 cm pe pământul meu. Nu era mult 10 cm lățime, e drept, dar pe lungime de 45m totuși făceau fix...

Păcat, nepotul lui nea Nelu nu l-a mai lăsat să termine rugăciunea. Cum nepotul era mai tânăr și viguros lovitura lui de topor a fost fatală.

Dar omul s-a pocăit, merge fix în cer. Dar acum eu mai am o întrebare, normal:
Dacă nepo-su lu nea Nelu venea cu 15 minute mai devreme, când omului nostru nici prin cap nu-i trecea să se pocăiască?

Și încă ceva, nu înțeleg de ce mai trebuie pocăința și smerenia. Dacă omul zice că e creștin, e creștin și gata. De ce să se mai pocăiască? Mai bine (dacă tot are un topor în mână) îi mai trage una în cap și celuilalt vecin pe care e supărat.

Binențeles că discutăm abstract. Doar că pentru mine e o teologie nouă și încerc să o înțeleg.
Reply With Quote