View Single Post
Vechi 17.04.2010, 13:52:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Nu, orice păcat duce la moarte după o definiție biblică. Sunt NP care bârfesc și judecă dar nu doar acestea-s păcatele lor. Și la NP se comit cam toate păcatele omenești. Doar că pe cei care stăruie în ele si nu se pocăiesc nu-i considerăm a fi creștini ci doar NP.
Scuze, deci ne uluim pe rand bag seama, NP ce sunt totusi, ce defineste acest termen, si unde se incadreaza?

Sfantul Petru, daca ar fi fost surprins de ochii obiectivi ai unui sectant, si prima oara cand s-a lepadat de Hristos, si a 2 a oara...si a 3 a, il considerau mort, kaput...si necrestin?
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Incă una (serie) și mă duc:
Dacă cineva zice că e creștin, indiferent câte păcate face, indiferent de faptul că stăruie în ele, el este și va rămâne un creștin. Propoziție adevărată?
Da, stiu ca vei fi uluit complet (dar stiu ca iti reveni, asa cum stiu ca isi poate reveni orice crestin pacatos, care tot crestin ramane)...orice crestin care e crestin, ramane crestin, desi poate face toate pacatele din lume, tot crestin ramane, pentru ca pacatele sunt doar caderi, ispite...dar nu lepadari de Crestinism, de Hristos, si indrepari spre altceva...decat crestinismul!!!

Aceasta afirmatie e un neadevar, o contradictie de termeni, o alaturare nefericita " Eram catolic, dar nu eram crestin!"...si orice explicatie ar da un sectant acestei afirmatii, poate fi doar o gluma.

Afirmatia ar trebui sa sune doar asa " Am fost ortodox/catolic...dar nu ma simteam induhovnicit, nu simteam ce simt acum, de cand fac parte din cultul penticostal/adventist/baptist! Cata vreme am fost catolic, nu prea intelegeam multe din ceea ce imi spunea, sau canta preotul catolic/ortodox CRESTIN, in BISERICA CRESTINA...si nu il simteam pe Hristos acolo, asa cum Il simt aici...intr-un alt loc crestin!!!!!!!!!"
Reply With Quote