Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Parem "inchizitori" din cauza stradaniei de a scrie corect si informat?!? Pe forum are loc si un dialog si mi se pare normal, ca atunci cand cineva scrie gresit sa-i vin cu dovada documentata ca a gresit sau omis ceva.
Rectificare: credinta o am de multa vreme, deci nu de rugaciune am dus lipsa; dar nu am avut carti religioase, ca sa imi intregesc cunostintele. De la intrarea in forum m-am familiarizat cu limbajul si am aflat de Sfintii Parinti, am citit carti si inca mai citesc. Practic altceva nu fac; cu asta ma ocup tot timpul. Deci un timp scurt, dar bine folosit.
Draga Fani, daca citatele sunt prost primite de unii, cum crezi ca ar fi primit ce as scrie eu cu cuvintele mele? Oare cata neincredere s-ar manifesta atunci? Totusi e o munca de a gasi si citatele relevante, pe care altii nu le mai niciodata la indemana. Dar nu ma rezum doar la citate...
Nu vad nicaieri pericolul; doar nu mi-am atribuit cele scrise, si am indicat si sursa; deci nu poate fi mandrie. Am insa pretentia de la mine sa scriu corect, caci vreau sa inteleg corect. Iar tu, Fani, ca profesoara, ar trebui sa apreciezi acest lucru.
Sa stii ca am sacrificat timp pentru a-ti da unele raspunsuri, nu le-am scos din maneca.
Sau esti cumva de parere ca ne putem permite afirmatii inexacte? Eu, una, nu-mi permit asa ceva.
Crede-ma, ca atunci cand scriu, inteleg ceea ce spun. Sa nu ai dubiu in privinta asta!
|
Sigur, daca ai fi eleva mea te-as incuraja.. Nu zic ca este rau sa citesti si sa exprimi ideile sau sa dai citate din ce ai citit, dar cum ti-am mai spus si alta data orice text trebuie interpretat si faptul ca citesti nu inseamna ca ai patruns deja toate sensurile.
Nu te-am acuzat de mandrie ci de un fel de exces de zel...
Daca putem vorbi de acuzatii aici.
Oricum intentia a fost prieteneasca.