View Single Post
Vechi 16.04.2010, 20:34:14
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Chiar aveam. Nu vreau sa reprosez nimic ortodocsilor de pe acest forum. Nu ei sunt cauza pentru care mi-am schimbat in rau parerea despre ortodoxie. Sa ma explic, pe scurt.

Am fost curios (sau nevoit) sa studiez anumite lucruri legate de credinta ortodoxa. Din pacate, am facut unele constatari neplacute si nepotrivite pentru o biserica crestina: minciuni scrise chiar si in "Pravila bisericeasca", neconcordante mari intre "Catehismul ortodox" si practica ortodoxa, invataturi ale Sfintilor Parinti respinse (desi erau in armonie cu Sfanta Scriptura), etc. Cam astea sunt cauzele pentru care mi-am schimbat parerea.
Si totusi ce legatura are faptul ca intrand pe acest forum ti-ai schimbat parerea despre Ortodoxie...in rau (pentru ca asta ai afirmat de fapt) cu faptul ca citind Pravila bisericeasca, ai gasit pe acolo lucruri care te-au intristat, sau contrariat?

Ori forumul te-a facut sa iti schimbi opinia, ori ceea ce ai citit in Pravila bisericeasca?
Citat:
Prea mare ghiveciul. Pana la urma la cine faceai referire?

Cultul meu nu este preocupat de erorile celorlalti. Poate la nivel individual sunt unii care sunt "pasionati" de asa ceva. Nu cred ca ai sa gasesti scrieri adventiste despre erorile celorlalte biserici (pacat ca nu estevalabila si viceversa).
Chiar e adevarata aceasta afirmatie, sau afirmi acest lucru doar ca sa dea bine, apeland la diplomatie..atunci cand vine vorba doar de cultul tau?

Totusi, daca al tau cult nu ar fi preocupat de erorile celorlalti, atunci el nu ar exista acum...si nici nu ar avea cui, si pentru ce sa mai faca prozelitism, pentru ca asta ar insemna ca cei din jur nu mai au nevoie...de alte mesaje!!!
Citat:
Asta chiar este o preocupare in interiorul cultului. Suntem supusi greselii, erorilor, inselatoriilor celui rau, etc. Spiritul autocritic, constructiv, se gaseste in biserica din care fac parte. Avem de luptat cu greselile care sunt gata sa patrunda (sau chiar au patruns) in biserica noastra.
In fine, la inceputul postarii...chiar ai fost foarte direct, si ai spus concret ce erori ai intalnit...tot in Ortodoxie, in schimb cand vine vorba de cultul tau...numai de bine, si ca sa nu para chiar suspect, ceva abstract lasi sa iti scape acolo, dar atent controlat!!!

Nu as vrea sa generalizez, insa parca prea toti NP critica Ortodoxia fara nicio retinere, si la unison, ca sa pot crede macar...ca acestea sunt cazuri disparate, chiar rarisime, si doar o preocupare individuala, care nu ar caracteriza deloc...cultele NP.
Reply With Quote