Citat:
În prealabil postat de almaris
Dupa tine nu mai au voie oamenii sa-si puna nicio intrebare, trebuie sa ia totul cum li se ofera pe tava. Aia nu mai e credinta, e altceva.
|
Dupa tine...toate intrebarile care sageteaza mintile credinciosilor sunt automat bune?
Eu as zice ca nu, si in general nu imi plac intrebarile ciudate, rautacioase, la care nici macar nu se incearca sa se gaseasca raspunsuri cu creierul propriu...ci vin cumva ca niste certitudini imbracate in blana de
chinchilla, sau ca si provocari...de genul " Eu am simtit ca ceva nu e in ordine aici, voi restul chiar nu simtiti nimic?...vai ce m-a luminat Dumnezeu, de vad lucrurile asa!"
In rest, fii sigur ca e bine sa ai mai multe raspunsuri...decat intrebari, pentru ca asta denota ceva...nu prea pozitiv, si in consecinta...si acest tip de credinta intra in contradictie cu intelesul termenului...adica e ca si cum ai avea multa credinta, in ceva ce nu iti ofera raspunsuri...
Si chiar, cultul tau te-a mai ajutat sa te edifici in privinta semnelor de intrebare ridicate de traducerea Sfintei Scripturi...dintr-o limba in alta?