View Single Post
Vechi 13.04.2007, 12:07:27
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raducu21
Vreau sa ma refer strict la sarutarea icoanelor sau a persoanelor dupa Sfanta Impartasanie.O sa intreb un preot sa aflu parerea dumnealui;Voi insa ganditi-va la asta:eu stiu ca nu e bine,nu pentru ca ai pierde Sfanta Impartasanie(de ce oare nu e bine sa scuipi in acea zi-eu zic ca e o necinstire).Ganditi-va la IUDA,care dupa ce s-a impartasit la Cina cea de Taina,l-a sarutat pe IISUS.astept pareri!
Parerile Preotilor sunt impartite. Unii se uita la sarutarea lui Iuda, altii se uita la iubirea lui Hristos fata de toti. Se spune ca dupa ce ai mancat dupa ce te-ai impartasit poti sa saruti icoanele si persoanele. Daca suntem atat de scrupulosi, pai atunci ce faci cu furculita cu care mananci, dar cu lingurita?! Adica de icoana sau de om nu te apropii, dar de pahar sau de furculita da. Nu e putin deplasat?!

Eu, ca sa nu smintesc anumite "femei ultra-evlavioase" care stau numai sa-i observe pe ceilalti ce fac si sa te traga de maneca daca dupa impartasanie te duci sa saruti icoanele, dupa ce ma impartasesc iau anafura si vin si nu sarut nimic. Dar apoi ma duc la miruit si am ocazia sa sarut si icoana si oamenii. Nu spun ca ceea ce fac eu e bine, stiu ca un Pr. Cleopa ar spune contrariul, dar asum, fiindca nu pot sa raman incorsetata in niste reguli care duc la distantare de oameni si la a arata ca "eu m-am impartasit". Aici la bisericile pe unde merg ne pupam aproape cu totii dupa slujba, asa ca ar fi aberant sa spun "nu te apropia ca eu m-am impartasit". E ca si cand il tii pe celalalt la distanta ca nu are curatenia ta. Parca tu ai merita sa te impartasesti?! Si cine esti ca sa-l judeci pe celalalt ca el nu merita?!

Si apoi eu ma mai gandesc ca Hristos e in tine atunci, deci si preotii care s-au impartasit de ce isi lasa mainile sa fie atinse. Hristos e numai la nivelul fetei? Nu e in tot corpul nostru?

Radu, vorbesti de necinstire. O necinstire a cui? Oare Hristos Care e in tine dupa ce te-ai impartasit nu iti face cinstea de a se da tie? Iar tu? Te-ai facut aparator al cinstirii Lui? Ni s-a spus ca in dar am luat, in dar sa dam (e putin un alt context, dar nu departe de acesta), si noi ce facem? Spunem "nu va apropiati!" atata timp cat Hristos spune si ne invata mereu sa zicem "apropiati-va!"

Am pus mai multe intrebari decat am dat raspunsuri, dar asta ca fiecare sa gandeasca si sa-si raspunda. Si nu uitati sa ne spuneti si noua ce ati mai descoperit.

Elena
Reply With Quote