Cozia, parerea mea este ca majoritatea credinciosilor sufera de o lipsa de informare in ceea ce priveste ecumenismul. Vina apartine probabil chiar celor care se ocupa de aceasta. Insa, tocmai fiindca ar fi destul de greu sa aducem astfel de citate sau dovezi clare ale relelor intentii, ar trebui sa fim mai ponderati. Sunt cat de cat la curent cu ce se intampla. Am vazut reactii si pro si contra in medii diferite (de la simplii credinciosi pana la profesori universitari de teologie). Concluzia PERSONALA la care am ajuns este ca nu avem motive reale (cel putin deocamdata) sa ne impacientam. BOR NU VA RENUNTA LA CREDINTA PE CARE O MARTURISESTE. Eu asta cred. Dupa cum spuneam, ramane de vazut... Pana la niste dovezi clare, nu cred ca este corect sa aruncam cu noroi...
Desi nu sunt din Moldova, am fost in vizita la Iasi... Sincer va spun, am ramas impresionat de cum se misca lucrurile. Am fost la Durau (este centrul acela ortodox). Acolo unde adventistii acum vreo 10 ani cumparasera vreo 3 hoteluri si aveau un adevarat centru de propaganda, acum acele cladiri stau inchise. Vizitati Duraul si vedeti cum arata acum... Parerea mea este ca se face treaba pe acolo mai multa decat in alte parti... Si trebuie sa apreciem lucrul asta.
Razboiul din Irak... este genocid.:)
|