View Single Post
Vechi 14.04.2010, 13:06:51
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Evident că la un sfânt catolic de talia Sf Maxim Confesorul nu putem găsi nimic scandalos. Dar eu nu văd nicăieri în citatul reprodus unde spune acesta că Dumnezeu nu și-a putut îndeplini acțiunea sfințitoare decât după încarnarea Sa.

Cel Care a sfințit Chivotul Legii, antitip al Mariei, prin puterea Sa ca Vistier al Bunătăților, fără îndoială că a putut-o sfinți și pe Maria. Și așa cum Chivotul Legii curat a fost încă de la începuturile sale, și nu abia când au așezat cuvântul Domnului scris cu degetul Său și pâinea căzută din Cer, antitip al însuși sfântului Său trup în acel chivot, tot așa și Maria credem și mărturisim că a fost neprihănită încă de la zămislirea ei, și nu din momentul când a devenit cristoforă.

Dacă veți crede, va fi bine. Dacă nu veți crede, nu eu vă pot ajuta, ci numai Acela care ne întărește credința, Vistierul Bunătăților despre care am vorbit. De aceea, mă iertați, dar mă retrag dintr-un dialog a cărui utilitate nu o văd.
Eu doar am argumentat referitor la despartirea celor doua lucrari in Hristos, pana la separatie.

Hristos a inviat!
Reply With Quote