View Single Post
  #141  
Vechi 14.04.2010, 02:06:12
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 462
Implicit

painea de casa

se ia un pogon de pamant ,din ala cu cernozomu bun care mai inainte a fost cultivat cu porumb sau mazare ca sa se asigure ciclicitatea culturilor sau care a fost lasat necultivat in anul precedent

1.Aratul pamantului ,se face in septembrie
2.Semanatul graului .10 saci cu grau din cel mai bun, de samanta,tratati sa nu il manance rozatoarele pe camp, incarcati in caruta cu cal si carati la semanatoarea din camp ,cam prin octombrie
3.in noiembrie-decembrie graul rasare
4.ianuarie -februarie germineaza sub stratul de zapada
4.martie-aprilie incepe maturizarea.Atunci f.important sa afli cum e care e starea graului...te duci in camp sa vezi .
5.mai-iunie uscarea spicelor
6.in iulie se face recoltarea graului,dar numai la coacerea deplina a boabelor.Recolatea se face cu combinele,gloriile care varsa graul in remorca unui tractor care trebuie sa mearga paralel cu gloria.urmeaza si recoltarea paielor de pe camp
7.in august se incarca iar saci cu grau in caruta si se merge la moara.se obtine in sfarsit faina .


sa aveti rabdare;o sa postez si reteta de paine de casa,radbare...

Last edited by o_tzaranca; 14.04.2010 at 17:12:56.
Reply With Quote