Citat:
În prealabil postat de Doriana
Daca denominatia mea ar da mantuirea te-as chema la mine. Dar nu pot , sunt atatia oameni rai si in cultul meu, deci se pare ca nu-mi da cultul mantuirea. Pe de alta parte sunt atatia oameni rai si printre ortodocsii practicanti, ceea ce iar demonstreaza ca nici BO nu are reteta completa pentru mantuire si un cuget curat.
Ramane atunci sa privesc spre Hristos, singurul care poate da mantuirea, chiar daca altii vor sa-I fure acest "drept de autor" zicand ca numai ei o pot da.
|
Exista multi ortodocsi rai,dar Ortodoxia e buna .
La celelalte culturi e invers:exista multi protestanti buni,dar cultul protestant e rau.
Ortodoxia nu e o unealta de contrazicere sau de prozelitism sau de excluziuni.
Este insusi prelungirea lui Hristos,spre care iti indrepti privirea. Este Biserica Sa.
In sens larg Hristos se regaseste in toti oameni,fie ei si protestanti,dar ca Biserica ,ca mod de alcatuire,si ca suport de progres duhovnicesc,ortodoxia e singurul ajutor eficient dat omului. Ortodoxia nu e cea mai mare,nu este singura,este doar cea mai folositoare.
Ortodoxia este lucrarea Duhului din primele sute de ani ,de dupa Inaltarea la cer a Domnului,pastrata noua pana astazi.