Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 11.04.2007, 14:04:51
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de Grigorie
Daca invatatura de credinta este in pericol, orice credincios este dator sa ia atitudine. Sunt atatea cazuri in istorie de ierarhi eretici si de sfinti care le-au stat impotriva. Ascultarea de adevar trece inaintea ascultarii ierarhice. Bineinteles, nu oricine este capabil sa aiba o astfel de atitudine cu dreapta socoteala.

Situatia poate fi dezamorsata usor, ascultand parerile credinciosilor ingrijorati de soarta Bisericii, nu ignorandu-i, dispretuindu-i sau acuzandu-i de neascultare in cel mai pur stil papistas. Daca nimeni nu s-ar sesiza (si monahii sunt cei mai indreptatiti sa o faca), atunci ne-am trezi maine-poimaine ca ne-am unit cu Roma fara sa stim.

E un mare semn de intrebare ca poporul ortodox este credincios mostenirii Parintilor, iar unii dintre mai-mari muncesc de zor la tradarea ortodoxiei (daca cele scrise de Traditie sunt adevarate).
Stii, conform invataturilor BOR trebuie sa ai ceva studii teologice pentru a emite pareri competente. Si nici atunci parerile tale nu conteaza prea mult fara o investitura canonica.

In cazul asta cred ca esti in afara BOR, nu faci ascultare. Te opui deciziilor SF Sinod - forul suprem, adunarea tuturoe ierarhilor din BOR. Crezi ca acei calugarai care ii citezi sunt mai destepti decat Sinodul, iar TOTI ierarhii BOR gresesc.

Sa zicem ca in calitatae de cleric pte plasezi "in afara" Bisericii, nu faci ascultare, te opui si CONTESTI deciziilor ierarhilor, vii cu o noua parere (aproape invatatura) - sincer, ce altceva caracterizeaza mai fidel un eretic. Fara suparare...
Inca ceva. In noaptea de Pasti PF Teoctist a facut apel la continuarea dialogului teologic pentru unitatea credintei. Ce ziceti de asta? Greseste si el?
Reply With Quote