Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Inainte de a trece la scrierile Sfintilor Parinti si scriitorilor bisericesti, avem cele mentionate in biblie, care sunt general valabile. Nu am dreptate, Mihnea Dragomir?
|
Citatul al doilea nu are nici cea mai mică legătură cu subiectul (subiect care pare să devină Imaculata Concepție). Nu pledează nici pentru, nici contra, ci se referă pur și simplu la altceva. Desigur că Sf Fecioară a avut trup, problema este dacă a avut sau nu păcate. Dacă a fost "cu prihană" sau "fără prihană".
Numai primul citat pare a pleda contra Imaculatei Concepții. Explicația este că se referă la o situație generală a omului, nu la situația excepțională a Sf Maria. Când spunem, de exemplu, "toți oamenii sunt greșelnici", spunem ceva general valabil; dacă, însă, ne referim la Isus Cristos, ne amintim că El, deși om adevărat, a fost într-o situație excepțională: nu a greșit. Și totuși, în Biblie scrie că "nimeni nu este fără de păcat, nu, nici măcar unul" (Romani 3 cu 9-10). Așa cum acest pasaj din Romani nu se referă la situația specială a lui Isus, care era binecunoscută autorului, nici cel ales de dv, din chiar aceeași Epistolă, nu se referă la situația excepțională a Mariei.