Subiect: Yeshua
View Single Post
Vechi 09.04.2010, 22:07:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Faci parte dintr-un popor care si-a ucis aproape jumatate din evreii-cetateni-romani.
Nu sunt convins de asta.
Insa sunt convins (ca este scris doar) ca ati dat legi care sa interzica altora sub pedeapsa penala sa va contrazica cand faceti astfel de afirmatii.

Eu personal nu cred ca adevarul are nevoie de astfel de proptele.
Deci nu cred ca este de partea dumneavoastra.

Citat:
Si pentru ce? Pentru vorbe infame aidoma acelora pe care le-ai aruncat acum si aici.
Vorbele infame fiind care?

Poate nu stapaniti foarte bine limba romana.
Uitati, va ajut:

INFÁM, -Ă, infami, -e, adj. (Adesea substantivat) Care merită disprețul societății, care trebuie înfierat; ticălos, josnic. mârșav. ** Fig. Oribil, groaznic. - Din fr. infame, lat. infamis.
Sursa : DEX '98

Din punctul nostru de vedere, ceea ce ati scris dvs. la inceputul acestui topic se incadreaza perfect aici.

Din punctul dvs. de vedere, ce anume din ce am scris v-a oripilat asa tare?

In Scripturile noastre scrie ca voi v-ati cerut-o: "Sangele Lui asupra noastra si a copiilor nostri".
Dar asta e un detaliu nesemnificativ.
Conteaza faptele. Istoria. Ce s-a intamplat putin mai tarziu si a fost de altfel profetit in aceleasi Scripturi pe care le dispretuiti si povestea poporului dvs. de atunci si pana azi.

Ma refer la accesul de nationalism excesiv care a dus la daramanarea Templului si faptul ca pana azi, inclusiv, nu puteti avea nici pace nici Templul inapoi.

Va compatimesc, pentru asta, sa stiti. Sincer, daca puteti crede.
Si nu numai pentru asta, ci pentru ca ati pierdut lucruri mult mai importante decat atat si in continuare trec pe langa voi, care ati avut un statut atat de privilegiat in fata Istoriei..

Si intr-adevar, nu vad ce rost ar avea topicul asta sau o discutie pe tema a ceea ce ati scris (aberat, din punctul majoritar de vedere) aici.

Asa cum am spus-o si alta data unui simpatic conational al dvs., ne raportam la surse diferite.
Daca sunteti de acord cu asta, si orice om rezonabil ar fi, chiar nu mai e loc de alte comentarii pe subiectul asta.
Iar daca aveti si o farama de bun simt, ar trebui sa recunoastei ca deschiderea acestui topic mai ales cu o astfel de introducere, pe forumul asta, a fost o idee extrem de proasta.

Dar daca doriti, putem continua si sa va explic punct cu punct de ce perspectiva dvs. asupra chestiunii nu este atat de obiectiva pe cat pretindeti ca ar fi.

Last edited by AlinB; 09.04.2010 at 22:20:00.
Reply With Quote