View Single Post
Vechi 09.04.2010, 00:14:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RauL15 Vezi mesajul
"Mai bine moartea decat pacatul"---fiecare poate sa o interpreteze in felul lui in contexte diferite
Eu cred că e foarte clar și nu e prea mult de interpretat. "Mai bine moartea, decât păcatul" înseamnă că mai bine ne-ar fi nouă să ne pierdem viața pământească decât să pierdem viața de veci.
Nu doar Sf Dominic Savio, ci toți sfinții Bisericii, începând cu cei din vremea apostolilor, au gândit așa.
"Mai bine este să mă omoare cu pietre, decât să îmi retrag cuvintele prin care Îl mărturisesc pe Cristos în fața Sanhedrinului" probabil că a spus Sf Ștefan.
"Mai bine este să mă răstignească cu capul în jos decât să mă mai lepăd de Cristos" probabil că a spus Sf Petru.
"Mai bine este să îmi taie capul, decât să mai păzesc hainele dușmanilor Domnului meu" probabil că a spus Sf Paul.
Au fost mulți cei care au spus ceea ce a spus și Sf Dominic Savio. Ceea ce au spus apostolii, au spus și urmașii lor din anul 1948: toți cei 6 episcopi martiri ai Bisericii Greco-Catolice. Sunt și astăzi astfel de oameni, vor fi mereu. Sângele lor scump, sângele celor care preferă moartea decât să mai facă un singur păcat: iată seva Bisericii noastre, iată semințele aruncate pentru Cristos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote