Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Nici nu e nevoie sa stii nimic despre el. E de ajuns sa asculti ce aberatii spune. Si nu e monah.
|
pe toate siturile apare "monah ion vladuca".
Asa il cheama?
Citat:
Nu stiu cat de constructiv este sa indreptam discutia asupra persoanei mele. In primul rand, din punctul de vedere al BOR, catolicii nu sunt eretici. Schismatici, da. Dar este o nuanta foarte importanta. BOR recunoaste ca vailde (da, un termen occidental) toate Sf Taine facute in BC. Si apoi eu sunt intr-o situatie mai speciala, nu actionez de capul meu, si niciodata nu am contestat BOR. In continuare ma consider in linie cu directia oficiala a BOR, imi iau credinta in serios si nu o neglijez pe motiv ca n-am unde, dom'le. Daca gresesc, este pacatul meu personal.
Da, cred ca ma imbrac mai modest decat multe dintre cele de batic-si- fusta-pana-in-pamant-purtatoare. Plus ca incerc sa ma imbrac modest nu numai cand merg la biserica, ci tot timpul... O chestie total neesentiala de altfel cand o compari cu demonizarea episcopilor si Patriarhului BOR, contestarea permanentei si infinitei lucrari a Sf. Duh prin preot, contestarea unei hotarari luate in sobor de BOR (cea cu calendarul...), promovarea de invataturi total gresite (cea cu sfintirea aghiesmei e de fapt o Sf Taina), instigare la bigotism, semi-doctism, si altele si altele...
|
Nu te-am indemnat la explicatii, ci la gandirea a ceea ce inseamna ASCULTAREA.
Si asta doar pentru ca i-ai acuzat pe altii de neascultare si erezie. (Mi s-a parut de ras, stiind ca tu esti dintre cei pro-modernitate in biserica.)
Crezi ca ei fac ceea ce fac fara binecuvantarea duhovnicului?
Intentia mea nu a fost sa te jignesc. Doar sa o lasam mai usor cu: uite ca nu asculta! Uite ca este eretic.. etc.
Noi cunostem invatatura bisericii? Noi nu o calcam din nestiinta?