View Single Post
Vechi 08.04.2010, 16:08:15
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dar Danion nu a contestat biserica ortodoxa, nici nu a hulit.. ci doar a recunoscut ca schimbarea calendarului a fost impusa de .. masoni (ceea ce stiu multi, cred).
Cum adica nu a hulit? Poate nu a spus-o verde in fata, dar ceea ce spune el este ca Biserica a GRESIT cand a trecut la calendarul gregorian, ca este la mana masonilor, etc. Cand spui ca Biserica a gresit, si continua sa fie in greseala, ce inseamna asta? Nu inseamna hula impotriva Bisericii?

Mie toata situatia mi se pare ridicola.
Ma uitam saptamana trecuta la un alt filmulet postat de Apologeticum cu marele teolog Ioan Vladuca care spunea niste ineptii mai mari ca el. La el harul unui preot se masoara in aghiasma pe care o sfinteste. Daca agiasma tine, atunci preotul are har, daca nu, nu. Asa ca el, fiindca agiasma facuta de duhovnicul lui, care este pe stil nou, tine, ramane pe stil nou, fiindca duhovnicul e "valid." Daca duhovnicul s-ar muta pe stil vechi, la fel ar face si el. Nu e asta hula impotriva Sf Duh? Biserica ne invata ca o data ce un om a devenit preot, el ramane preot in veci (ca poate fi oprit de la savarsirea Sf Taine si a Sf Liturghii este altceva). Nu este potrivit noua, oamenilor, sa masuram harul unui preot, si nici sa ne indoim. Apoi spunea ca de fapt si sfintirea aghaismei, la fel ca si toate celelalte binecuvantari, este o Sf Taina, ca doar este invocat Sf Duh, la fel ca si la Cununie, Hirotonie, Spovedanie, etc, ca diviziunea asta intre Sf Taine si ierurgii este o prostie imprumutata de la papistasi...Ca o fi ca nu o fi, dar nu este de datoria ta ca si crestin ortodox sa asculti de ceea ce te invata Biserica Ortodoxa? Si daca Biserica Ortodoxa spune ca este o diferenta majora intre sfintirea si binecuvantarea persoanelor si a obiectelor, intre care si apa, nu este hula sa spui ca ceea ce invata Biserica este gresit?