Sunt celebrele clatite de la Ana Lugajana, acea bezea se face din albushe batute spuma.Compozitia clatitelor, e: un ou, lapte, faina cat cupr si putina sare. compozitia branza de vaca (zamatisha cum ii spunem), putin lapte, zahar vanilat, putina sare, galbenushe, zahar, smantana. apoi deasupra albushele batute spuma cu zahar.
Sunt delicioaseeee.
Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc
1. Se coc 8 clatite dupa reteta traditionala (faina, doua-trei oua, lapte, zahar vanilat si putina pudra se sare).
2. Se umplu cu branza de vaci amestecata cu un ou, 1 lingura de zahar si stafide. Se ruleaza si se pun intr-o tava (de cuptor). Peste ele se toarna un amestec din 8 linguri de smantana, doua de zahar, un plic de zahar vanilat si trei oua. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa sa se coaca aproximativ 20 de minute.
In unele restaurante din Timisoara am vazut ca peste o astfel de clatita se adauga o compozitie groasa de bezea (se vede ca si clatita a stat putin la cuptor impreuna cu acea compozitie de bezea - albus de ou batut cu zahar pana se intareste ca o crema groasa, groasa).
|