6 oua mari
6 linguri de faina
6 lingurite de ulei de rapita (sau de masline)
2 plicuri de zahar vanilat
8 linguri rase de zahar
un varf de cutit de amoniac stins in zeama de lamaie
putin praf de scortisoara, un varf de cutit
6 mere
1/2 kg de smantana pentru frisca
Prima etapa:
Se curata merele, se scoate cotorul si se lasa intregi. 5 linguri de zahar se pun intr-o tava rotunda si se topesc. Dupa ce zaharul s-a topit, se invarte tava astfel incat peretii sa fie acoperiti de zahar topit. Se asaza merele in tava si se da la cuptor la foc mic.
A doua etapa:
Cu telul se amesteca bine intr-un castron adanc cele sase oua, sase linguri de faina, sase lingurite de ulei, un plic de zahar vanilat, o lingura de zahar, praful de scortisoara, amoniacul stins in zeama de lamaie. Compozitia se rastoarna in tava de la cuptor, peste mere si se lasa la copt. Cand este gata, se rastoarna intr-un platou rotund, astfel incat merele sa fie deasupra. Dupa ce se raceste, se orneaza cu frisca (preparata din smantana, doua linguri de zahar si zahar vanilat).