Litera omoara ,duhul da viata
Cred ca se judeca prea literal mesajul Bibliei,si de aceea capata atata importanta care e traducerea corecta.
Evreii cred ca Mesaia va recladi templul,atunci cand va veni.
Crestinii insa cred ca a si recladit acest templu,si ca acest templu a fost chiar Trupul Sau.
Ce este mai important?O cladire de piatra,chiar si impresionanta,in care Domnul e slavit?Sau insusi Trupul lui Dumnezeu facut om?
Evreii si pe vremea lui Iisus,cand El spunea ca 'va recladi templul in 3 zile',au crezut ca se refera la templul ca si constructie.Dar El se referea la un templu mult mai mare,anume Trupul Sau,care dupa 3 zile ,a Inviat.Si care a adus astfel speranta invierii tuturor oamenilor.
Si mai spun evreii ca Mesia nu moare,si chiar faptul ca Iisus a reinviat apoi,il descalifica ca fiind Mesia
La fel au facut si cand Iisus a fost rastignit.Au vrut sa verifice daca este un om muritor ca si ei,desi minunile care El le facuse Il adevereau ca nu este un om obisnuit.Iar Iisus ce face?El care a facut atatea minuni ,nu putea sa se apere oare de cei ce L-au rasitgnit?Ba da.Dar nu a vrut.A vrut sa moara ,pentru a invia,si a da oamenilor o speranta mult mai mare decat cea asteptata de evrei,anume invingerea mortii,care de la Adam stapaneste pe om.
Deci desi acest Iisus nu este Mesia evreilor,totusi El este Mesia popoarelor.Caci popoarele aceasta veste asteptau: vestea iubirii ca lege universala,si vestea anularii mortii.
Respect foarte mult poporul evreu,chiar daca ei interpreteaza altfel pe Iisus ,ca profet.Caci prin ei ,am cunoscut noi pe Mesia. Pentru ei Mesia probabil e un om,pentru noi ,Acel Mesia trebuie sa fie insusi Dumnezeu ,facut om.
|