View Single Post
Vechi 03.04.2010, 17:06:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Nu stiu cine spune ca a propovaduit mortilor insa e gresita aceasta afirmatie. In pasajul din Petru nu se zice nimic de morti, doar de duhuri care erau in inchisoare.
Duhurile sunt demonii si nu oamenii morti. Referintele din Petru si Iuda postate intr-un post precedent sunt concludente pentru a vedea la cine se refera Apostolul Petru.
Un exemplu elocvent e pilda cu Lazar si bogatul unde vedem cum Lazar era impreuna cu Avraam intr-un loc placut, nicidecum in inchisoare...
Proclamarea victoriei e un lucru normal, Biblia spune ca toti vor marturisi ca Hristos e Domnul, chiar si demonii.
Ingerii cazuti stiau ca Hristos este Fiul Lui Dumnezeu, vezi cazul demonizatului din tinutul Gherghesenilor cand "legiunea" Il marturiseste si-L recunoaste pe Dumnezeu-Fiul intrupat.

Daca tot ai amintit de pilda lui Lazar, spune-ne unde se gasea duhul bogatului in momentul dialogului cu saracul cel mantuit?

Vrajmasii sunt aruncati in Iad, dar au acces si pe pamant. Vezi la Iezechiel 28, 17: "Din pricina frumuseții tale s-a îngâmfat inima ta, și pentru trufia ta ți-ai pierdut înțelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ și te voi da înaintea regilor spre batjocură. " Asa ca nu mai fi tu asa de sigur ca duhurile tinute in inchisoare sunt vrajmasii cei nevazuti care, stii bine, ne ispitesc in toata vremea stiind ca Judecata este aproape.

La noi asa se canta diseara: Hristos a inviat, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata darunidu-le!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote