Citat:
În prealabil postat de ben_gal
Parerea mea este ca BIBLIA se sfirseste inainte de NT si acolo Yeshua nu este amintit.
Sper ca acest raspuns este edifificator, caci alternativa este un raspuns direct care ar putea jigni pe bravii credinciosi de aici.
|
Ok. Sa vorbim atunci din Biblia dvs. Va rog sa-mi spuneti si mie cum talmacesc rabinii [sau evreii] aceste texte din Daniel:
cap 9
24. Șaptezeci de săptămâni sunt hotărâte pentru poporul tău și pentru cetatea ta cea sfântă până ce fărădelegea va trece peste margini și se va pecetlui păcatul și se va ispăși nelegiuirea, până ce dreptatea cea veșnică va veni, vedenia și proorocia se vor pecetlui și se va unge Sfântul Sfinților.
25 Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare.
26. Iar după cele șaizeci și două de săptămâni, Cel-Uns va pieri fără să se găsească vreo vină în El, iar poporul unui domn va veni și va dărâma cetatea și templul. Și sfârșitul cetății va veni prin potopul mâniei lui Dumnezeu și până la capăt va fi război – prăpădul cel hotărât.
27 Și El va încheia un legământ cu mulți într-o săptămână, iar la mijlocul săptămânii va înceta jertfa și prinosul și în templu va fi urâciunea pustiirii, până când pedeapsa nimicirii cea hotărâtă se va vărsa peste locul pustiirii”.
Avand in vedere ca aceasta profetie arata data cand va veni Mesia, as fi curioasa sa stiu cand au calculat rabinii ca se va implini aceasta.