Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
Frate, sper si ma rog lui Dumnezeu sa nu fiu diabolic. Ecumenist sigur nu sunt, si aici faceti voi o mica manipulare, zicand ca BOR - din care si eu sunt membru - este o biserica ecumenista, ca adica orice membru al BOR este automat si ecumenist. Gresit. Eu unul nu sunt ecumenist, chiar deloc.
De cand ne ciondanim pe subiectul asta ne invartim in cerc, in sensul in care la orice afirmatie fac, tu imi raspunzi cu aceleasi citate si aceleasi argumente.
De exemplu, sunt convins ca vei raspunde la fel si la urmatoarea intrebare: Porunca iubirii, pe care ne-a lasat-o Hristos, in ce canon este formulata?
|
Frate, eu cred ca ti-am raspuns frumos! "Amuzant" este (ca sa folosesc un cuvant des intalnit in discursul unui coleg de forum) ca cei de pe nou afirma ca noi nu aratam iubire, si ecumenistii afirma ca voi anti-ecumenistii din BOR n'aveti iubire si sunteti fanatici! Un trenulet perpetuu...
BOR, la nivel sinodal este ecumenista! Si cred ca asta s'a demonstrat de mult!
Acum, tu zici ca esti impotriva ecumenismului, dar dupa cum a spus fratele Orthodoxia.i.thanatos, 6 zile din 7 lupti impotriva ecumenismului, si a 7-a te impartasesti din acelasi potir cu ecumenistii sau cu "anti-ecumenistii" care pomenesc pe ecumenisti!
In Ortodoxie, comuniunea se bazeaza pe marturisirea de credinta, cea Dreapta si Adevarata, fara compromisuri si adaugari! Ori ecumenistii numa' ortodocsi nu sunt...
Sau aplici si tu iconomia pana cand nu se vor uni "oficial", inghitind toate apostaziile si tradarile ierarhilor pana atunci vazand ca esti in comuniune cu ei ?