Citat:
În prealabil postat de AlinB
Mai citeste pe aici ..vezi la profil -> toate postarile.
Sigur ai sa te lamuresti.
Si cred ca eu am intrebat primul.
|
Observ ca dialogul a degenerat intr-o disputa unde fiecare incearca sa arate cat e de tare, aruncand mici si mari "sageti"!
Iarta-ma!
Si acum iti voi raspunde la intrebare! Nu sunt eretic si nici schismatic! Nu sunt ultra-super-hiper ortodox! Sunt doar un ortodox, adevarat crestin ortodox dupa spusele Vladicai Averchie, plin de pacate dar in Dreapta-Credinta care incearca sa se mantuiasca!
Sa stii ca in trecut m'am gandit si eu la varianta asta a "zilotilor protestanti"! Pe undeva ai dreptate! Prea usor se lasa o jurisdictie, prea usor s'au facut noi sinoade! Evident mandria a fost la mijloc!
Dar slava Domnului in Romania n'a fost asa! Noi n'avem problema grecilor care s'au impartit in multe sinoade! Din punctul asta de vedere am demonstrat o unitate!
Acum, sa privim, in Romania, inainte si dupa 1924! Cine tine TOATA Sfanta Predanie? BOR care a adoptat calendarul gregorian si o perioada pascalia si e cufundata in ecumenism sau BOSV care tine la Sfanta Predanie si n'are nimic de a face cu erezia ecumenista? Bineinteles ca'mi vezi zice ca calendarul nu este dogma, nu este important, s.a.m.d.
Deci, cine e schismatic? Aia care pastreaza TOATA Predania sau aceia care au introdus inovatii?
Sfantul Marcu al Efesului zice ca'n materie de credinta nu exista concesie! Ori noi ce vedem? Vedem cu BOR a schimbat calendarul bisericesc, a aprobat la nivel sinodal rugaciunea ecumenica, facand acorduri cu monofizitii, romano-catolicii la nivel SINODAL si participa activ in CMB! Ce sa mai zic de erezia corneana adica apararea unui eretic!
Patriarhul Daniel in fiecare an se intalneste cu papistasii, se pupa, se roaga, se imbratiseaza ca adevarati "frati crestini"!
Acestia, dupa spusele Sfintilor Parinti sunt lupi! Asculta-l pe Corneanu sa vezi ce frumos vorbeste! Dar din comportamentul sau fata de Ortodoxie se poate afirma ca este un lup deghizat! Si tot dupa spusele Sfintilor Parinti, tre' sa rupem comuniunea cu acestia, pentru ca ne duc la pierzanie!
Toate Bisericile Oficiale sunt implicate in ecumenism! Dar in Romania avem problema calendaristica! Daca as fi fost sarb, intrerupeam comuniunea si atat! Dupa cum vezi, la noi situatia e mai delicata!
Ca sa rezolvam aceasta problema, ar trebui sa se uneasca intr-un sinod pan-ortodox romanesc toata Ortodoxia romaneasca, si cei de pe vechi, si cei de pe nou! BOR se intoarce la vechiul-calendar, da anathemei ecumenismul si ne unim la fel cum am fost si inainte de 1924! Ce vis frumos ar fi!