06.04.2007, 14:08:21
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.12.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Citat:
În prealabil postat de Dodi
Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Citat:
În prealabil postat de eremieb
de ce spui asta Madonna?
Si as vrea sa stiu de ce alti oameni de pe forum nu si-au spus parerea despre acest post(mai ales administratorul care este foarte activ{asta am observat in 20 de minute- scuzati-ma daca am gresit})
As mai vrea sa stiu daca voi credeti ca alte religii pot duce la mantuire.
|
Budismul ca orice alta religie merita acceptare si toleranta. Nu te poti numi crestin daca zici ca ce crede fratele tau nu e bun si nu merita sa accepti asa ceva. Asta duce eventual la conflicte religioase. Mai departe oricine a studiat principiile budiste a vazut cat de izbitoare e asemanarea dintre principiile budiste si cele crestine. Diferenta e ca noi Il avem pe Hristos zic unii, dar eu le zic altceva: Dumnezeu este al tuturor, si Iisus este al intregii omeniri, nu are nici un grup monopol pe asta.
Desi unii poate nu sunt de acord cu mine eu sunt de parere ca orice om care respecta legea de aur, isi iubeste aproapele, dusmanii, si duce o viata morala, poate fi mantuit, indiferent ca e crestin, evreu, musulman sau budist.
|
N-am auzit nicaieri de "legea de aur". Ceea ce ai scris pare mai degraba un amalgam de idei si convingeri extrase din mai multe religii. Daca ai auzit/citit despre asta in crestinism, te rog indica-mi si mie sursa.
PS. Am studiat principiile budiste. Nimic nu poate fi mai departe de crestinism decat aceste principii.
|
Nu ai auzit de legea de aur? Ei bine mai studiaza. Mai pe romaneste suna ceva de genul asta: Ce tie nu-ti place altuia nu-i face, sau crestineste: Iubeste-ti aproapele si Cand cineva iti da o palma peste un obraz intoarce si celalalt. Aceasta lege cum am zis apare la marile religiile complexe(care nu sunt doar religii ci si filozofii de viata): Crestinism, Iudaism, Islam, Budism, etc.Acum sa comparam principiile si daca ne gandim la ce ai zis tu (ca nimic nu poate fi mai departe decat crestinism) inseamna ca tu consideri crestinismul materialism, promovarea dorintelor, si poftelor, si razbunare. Asta e satanismul, nu crestinismul, verifica inca o data definitiile. Diferentele survin in alte zone: reincarnare vs viata de apoi, Dumnezeu-Nirvana, etc.
|
cum poti sa spui ca porunca Mantuitorului de a intoarce si celalalt obraz se gaseste in islam?despre budism nu stiu,desi nu cred ca au un asemenea principiu de viata.insa in islam te asigur ca nu exista asa ceva ,ci din contra,sa te razbuni.iar musulmnaii considera porunca noastra o tampenie,considerand ca nimeni nu poate sa faca asa ceva.de ce iti faci pacat degeaba aparand o religie despre care nu esti bine informat?decat Mantuitorul ne-a adus acest nou principiu de viata ,revolutionand lumea si aducand morala perfecta
|