Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Antonia, știu cum îi desființează Danion pe cei pe care-i antipatizează. De unde ști că "a argumentat teologic" ceva ? O poveste care pare relativ coerentă nu înseamnă că e și adevărată. Problema calendarului este una de astronomie, n-are a face cu credința și nici cu dogmele. De aici, aplicarea imbecilă a etichetei de erezie. Oare are idee Danion când s-a definitivat calendarul Bisericii și cultul ortodox? Păi s-a mai găsit câte unul ca el care să facă tulburare de fiecare dată când ethosul credinței s-a schimbat/îmbogățit. Și cam toți au sfârșit pe alături de Biserică.
BOR suferă de alte boli decât cele pe care le vede Danion și companionii lui.
|
Nu, nu cred ca e vorba despre antipatii personale. Danion a spus exact cu ce aspecte din activitatea unor duhovnici nu este de acord. In legatura cu definitivarea calendarului, nu vad motivul pentru care noi, cei de pe stil nou, ar trebui sa ne mandrim cu aceasta isprava. Chiar daca puterea politica este de partea calendarului nou.
Este benefica pe plan duhovnicesc aceasta schimbare? Iata intrebare la care caut si eu raspuns.
Danion chiar cunoaste dedesubturi incomode legate de acest aspect. Anumite cuvinte, desi adevarate, sunt dure, greu de digerat de catre un crestin caldut. Anumite cuvinte pot deranja prea mult pe cei din ierarhia BOR. Uneori acceptam mai usor o minciuna frumoasa decat un adevar dur. Numai ca minciuna ne vara incet si sigur in bratele lui Antihrist. Cu pasi mici, dar siguri.
Dupa calendar, de ce se merge in aceeasi directie? De ce sunt preluate de catre BOR si alte inovatii ecumeniste? Iata intrebari la care trebuie sa raspundem cu toata sinceritatea, fara partinire.