View Single Post
Vechi 30.03.2010, 05:07:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Am ascultat cu atenție conferința lui Danion și m-am mirat cât de departe poate ajunge semidocția în materie de teologie. Primul lucru pe care l-am constatat de la prima auzire sunt contradicțiile ; pe la începutul vorbăriei sale recomandă celor prezenți frecventarea cu zel a slujbelor Bisericii pentru ca mai spre final să poruncească tuturor să nu se mai ducă la slujbe unde sunt pomeniți episcopi presupuși eretici, în ideea că întreg soborul BOR s-ar găsi în afara harului. După ce se laudă că face studii aprofundate în patrologie, începe să adune la rubrica "Sfinți Părinți" tot felul de nume și texte care n-au nicio legătură cu domeniul respectiv. Apoi e normal că cei care nu-l alimentează cu idei stiliste sunt sau au fost masoni iar adevărul, adică teologumena convenabilă, este extrasă din tot felul de hagiografii dubioase apărute ca ciupercile după ploaie, la edituri care s-au remarcat prin traduceri analfabete teologic.
Prin urmare, Danion ne înghesuie încă de pe-acum în iad pe toți care ne ritmăm viața liturgic după calendarul îndreptat. Aici nici măcar Domnul nu mai are nimic de spus: dacă așa a zis nuștiuce ce monah-profet rus suntem terminați. Iaca am ajuns ziua în care părintele Arsenie Boca și părintele Cleopa Ilie sunt trecuți la index. Vorba lui AlinB, aceștia nu s-au ridicat la uriașul nivel duhovnicesc necesar pentru a vorbi de 666, cipuri, masonologie, după cum își dorea echipa de experți în domeniu. Nici Muntele Athos nu mai e așa de sfânt cum cred naivii. Plin de apostați și pe-acolo.
Așadar trebuie musai să ne înrolăm în turma cuvântătoare a lui Vlasie sau să rezistăm în catacombele închipuite ale lui Danion Vasile.
Reply With Quote