View Single Post
Vechi 29.03.2010, 21:27:01
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Discutia asta nu are nici un sens, orice as zice eu sau altcineva, tu intelegi tot ce vrei tu.

Nu vreau sa apar pe ierarhii ecumenisti. Nici nu vreau sa neg ca BOR pare sa mearga intr-o directie gresita. Toata discutia (din punctul meu de vedere) era de fapt despre lucrarea Harului in BOR si in celelalte Biserici Ortodoxe traditionale, si dupa toate minunile lucrate de Duhul Sfant in aceste Biserici, e clar ca da. Nu stiu ce se va intampla in viitor, nu stiu daca BO traditionale vor continua in directia asta sau isi vor reveni, asa cum s-a intamplat de multe ori in istorie.

Sincer aveam o parere mai buna despre BOSV, si o consideram ca o alternativa in cazul in care BOR continua spre ecumenism. Insa acum nu mai sunt asa sigur. Simt in BOSV (in tine si in altii din BOSV) un duh cam nelalocul lui. Prea multa litera si prea putin duh. E posibil insa si sa ma insel, sa ma ierte Dumnezeu.

Daca BOR si ceilalti continua spre ecumenism, probabil va fi o schisma insa nu stiu daca noi, anti-ecumenistii, ne vom forma o biserica aparte, sau vom merge in BOSV. Vom vedea, Dumnezeu va lucra, asa cum a lucrat intotdeauna.

Bogdan.
Bine frate! Observ ca n'ajungem nicaieri! Poate ar trebui sa facem si noi o "comisie inter-ortodoxa" :P!

Cred ca stii ca eu vin din lumea romano-catolica! Si acolo avem milioane si milioane de minuni! Chiar bunica mea imi zicea de Sfantul Anton de Padova si cat a ajutat-o pe ea; deci, de aici a ajuns la concluzia ca romano-catolicismul reprezinta Adevarul!

Daca ma luam dupa minuni, acum as fi fost inca romano-catolic! La Lourdes, la San Giovanni Rotondo sunt multe dovezi de vindecari miraculoase! In dosarul de canonizare a lui Padre Pio, piatra care a pus "capacul" si a aratat sfintenia sa in opinia catolicilor a fost vindecarea miraculoasa a unui copil (nu'mi mai aduc aminte de ce suferea)! Medicii si toti au ramas socati cand au vazut aceasta vindecare si nici pana'n ziua de azi nu'si explica cum s'a intamplat! Dar stiu de ce-ul! Rugaciunea copilului si a mamei la Padre Pio!

Si minuni din astea dupa cum ti-am spus sunt cu milioanele!

Ce sa mai zic de copti, care intr-adevar sunt mai apropriati de noi din punct de vedere ascetic decat romano-catolicii! Am fost pe site-urile lor, am citit despre minunile si Sfintii lor! Dar pur si simplu CREDINTA LOR NU ESTE ADEVARUL! Citeste in Limonariu!

Asa ca am descoperit Ortodoxia! Pe nou la inceput! Si de aici a inceput, nou, vechi, nou, vechi!

Constiinta insa imi zice ca Adevarul este pe vechi! Daca ne uitam cine tine cu adevarat Ortodoxia, vom observa ca BOR a schimbat si nu "stilistii"! Pur si simplu acea schimbare nu trebuia sa se faca, si daca nu se facea, acum Ortodoxia romaneasca era unita si nu dezbinata! Si de la blestemata inovatie calendaristica a inceput sa intre tavalugul modernist, ultimul fiind erezia ecumenista!

BOSV a ramas acolo unde se afla Ortodoxia inainte de 1924, fara sa faca vreo concesie ecumenismului!

Si acum problema Harului! Ca sa rezolvam aceasta chestiune, tre' sa vedem cine sunt schismaticii! BOR sau BOSV? Cine a schimbat Sfanta Traditie (calendarul bisericesc facand parte din ea)? BOR! Deci cine sunt schismaticii? Iti poti raspunde singur la intrebare!

Acum imi vei zice de toti Sfintii de dupa 1924 din BOR! Din punctul meu de vedere chiar nu conteaza, vazand ca Sfinti si minuni avem si la copti, si la romano-catolici, si la armeni, etiopeni, s.a.m.d.

Conteaza Adevarul! Cine e cu Adevarul? BOR sau BOSV? Si aici poti sa'ti raspunzi singur!

De anathema din secolul 16 ce zici? O maraim cu "calendarul indreptat" care defapt e calendarul gregorian (coincid pana'n 2800)! Tu chiar crezi ca lumea va mai rezista pana atunci? E clar de ce s-a facut aceasta schimbare, si nu din motive astronomice in nici un caz! Prin tradarea Sfintei Predanii, schimband calendarul bisericesc, BOR a devenit Patriarhie in 1925, reusind sa se aproprie de romano-catolici!

Stii ca la noi calendarul gregorian a fost introdus integral, cu tot cu pascalie! Pana la urma, datorita rezistentei celor de pe vechi, s'a facut compromisul la Moscova!

Bineinteles ca pe Dumnezeu nu'l poti minti cu acest calendar "indreptat"! Nu'mi mai aduc aminte, era o profetie care zicea ca vor incepe de la schimbarea celor neimportante, ajungand in final la dogme! Cand o voi gasi, o postez aici!

Uite, daca vrei sa citesti ceva cu adevarat duhovnicesc scris de cei care tin calendarul pe vechi, cauta cartile Parintelui Serafim Alexiev!

http://www.cartiortodoxe.ro/autor-Se...v,-arhim..html

Last edited by Antoni0; 29.03.2010 at 21:29:59.
Reply With Quote