conferinta Oradea
Da,am participat si eu la la acea conferinta,si am iesit din sala putin bulversat.Ma gandesc la acele persoane,care nu au o pregatire duhovniceasca temeinica.Am vazut si sfintele moaste care au izvorat mir la Iasi,si m-am inchinat in fata lor,dar imi pare rau ca nu l-am intrebat pe parintele Hrisostom,sau pe fratele Danion daca stie cumva ce fel de calendar a tinut acel (acei) martir(i),ale carui moaste au izvorat mir.Nu am stat pana la sfarsit sa aud intrebarile si raspunsurile date de fratele Danion,dar pe aceasta cale vreau sa comentez urmatoarele:
-sa admitem ca in decursul vietii lor,Parintele Cleopa si Parintele Arsenie Boca,au avut si slabiciuni sau caderi,pentru ca ispitele ne pandesc la tot pasul (mai ales pe calugari),dar eu sunt convins ca au avut puterea sa se ridice;oricum nu judecam noi greselile lor.
- a amintit fratele Danion un citat din Crez ,,Intr-una sfanta soborniceasca si apostoleasca Biserica",facand aluzie la unicitatea Bisericii,fiindca asa este,nu exista mai multe biserici,sau biserici surori,biserica fiind una,ca trup al lui Hristos.In continuarea articolului amintit de fratele Danion se spune asa:,,...marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor..." Frate Danion ai auzit,,un botez",nu mai multe cum fac sectarii si stilistii. Da?
- pentru parintele Hrisostom care a afirmat ca nu este un nationalist,si ca nu-l intereseaza neamul,scarbit fiind de faptul ca,, am intrat cu fundul in Europa",el avand doar cateva repere (Stefan cel Mare,Constantin Brancoveanu),doresc sa-i atrag atentia ca mai sunt si alte personalitati ale neamului,inclusiv martirii inchisorilor, ce vaslesc la corabia mantuirii care este Biserica Ortodoxa (vorba lui Dan Puric,nu au rusii atatea biserici si manastiri,cati sfinti ii putem da noi).
- cat despre PS Sofronie,are cine sa-l judece daca a gresit.Important este daca si-a dat seama de asta;iar preotii si duhovnicii bine au facut ca au ascultat indemnul Mitropolitului Bartolomeu de a-l pomeni in continuare .
Sa ma ierte fratele Danion si parintele Hrisostom daca am alte convingeri .
Doamne-ajuta.
|