Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Eu n-am prins nici asta. In facultate pana prin anul 3-4 nu m-au preocupat chestiile despre Uniunea Europeana deloc. Plus ca studiind la o universitate ne-europeana nu prea se dadeau bani pentru noi de la UE. Plus ca atunci cand eram eu in facultate deja nu se mai dadeau bani la nesfarsit ca sa ii amuze pe tinerii est-europeni. Si normal ca daca incepeai sa vorbesti impotriva UE toti erau in soc. Daca cineva ar merge intr-o tabara organizata si platita de Patriarhia Romania, si unul din participanti inepe sa critice ortodoxia, cum ar fi?
|
dar nici eu nu am fost la facultate "europeana".. si prietenul meu facea medicina.. si a fost si el invitat (am facut o scrisoare de motivare in acest sens: ca medicina cu politicile ue se pupa f bine).. ideea este ca daca pareai motivat ajungeai acolo.
Si nu era pt "amuzament".. oamenii erau f plini de ei, parca europa era chiar in mainile lor.
Ideea este: daca pui pe un om sa-ti sustina un punct de vedere, va ajunge sa il creada!!!!
Este o idee geniala, in opinia mea.
Capul unui om nu poate tine doua idei contradictorii!
Nici nu poti crede una si face exact invers!
In aceste situatii omul experimenteaza puternic disconfort psihic, anxietate... Va incerca sa scape de aceasta traire neplacuta modificand una dintre idei/ credinte!
Vrei sa creada lumea orbeste in institutiile/politicile UE? O pui sa scrie despre beneficiile UE, o duci la conferinte la hoteluri de lux (tinuta formala era obligatorie!) etc..
Vrei sa schimbi ortodoxia? Pui ortodocsii sa se roage cu cei de alte confesiuni!
Acum imi vine in minte "ora pamantului".. Vrei sa ridici ecologia la rang de religie? Institui Earth Day, "ora pamantului" si alte lucruri de-astea. Refolosirea pungii de plastic tine loc de morala.