Citat:
Īn prealabil postat de BogdanF2
Antoni0, unde vezi tu ortodocsi in comuniune cu Papa de la Roma? Eu unul nu am vazut decat pe Corneanu, si ala a fost sanctionat imediat de Sf. Sinod. Ai citit ce am scris mai sus, ca rataciri din astea se intamplau si prin anii 1600 in Grecia?
Bogdan.
|
In cadrul acordului dintre Bisericile Ortodoxe Oficiale (ecumeniste) si infailibilul de la Vatican de la Balamand (Liban) si acordului dintre aceleasi parti din Cipru incheiat anul trecut, Daniel Ciobotea & restul patriarhilor Bisericilor (asa-zis) Ortodoxe ecumeniste recunosc Biserica catolica drept biserica (erezie mai bine spus) sora. Cu alte cuvinte Daniel isi recunoaste falsa lui Biserica drept erezie, denumindu-i pe catolici fratii lui si sinagoga catolica de la Vatican drept biserica-sora.
Si foarte "drastic" a fost sanctionat Corneanu pentru impartasirea cu ereticii catolici. Conform Sfintelor Canoane si Corneanu si Drincec trebuiau raspopiti. Oricum astia doi sunt niste popi fara pic de credinta in ei, cu aplecare/simpatie fatisa pentru sinagoga catolica. Ceilalti inalti prelati ai BOR isi tin simpatia pentru aceeasi sinagoga ceva mai la fereala de ochii poporului, dar nu cu mult. Le va veni si lor randul sa-si marturiseasca fatis aceasta simpatie pro-eretica.
Mai bine decat sa comentezi si sa aduci argumente pro-erezia in care te complaci si tu si alti membri ai BOR, ai pune mana pe Pidalion si sa citesti Canonul nr. 15 al Sinodului de la Constantinopol din anul 861 (ma refer la ultima lui parte, referitoare la separarea fata de popii si pseudoierarhii care marturisesc in publib/cu capetele descoperite erezia precum sila interpretarea acesteia). Stii ce se spune: Desparte-te de popii (pseudoierarhii lupi in blana de oaie) care marturisesc in public erezia, inaintea oricarei cercetari sinodale, caci asta inseamna sa previi schisma in Biserica lui Hristos, nu sa ramai in comuniune cu asemenea iude nazdravane.