Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Ba da, ca exceptie, nu ca regula, bineinteles. Si nu este de glumit, intr-adevar.
Mihnea, ai dreptate -- eu fiind ortodoxa in Suceava nu am voie sa ma duc la biserica romano-catolica Johannes Nepomouk tot din Suceava ca sa ma impartasesc sau sa ma spovedesc acolo. Sigur, pot sa merg la orice slujba, sa ma rog, etc, dar nu sa ma impartasesc. Este impotriva regulilor si este un act flagrant de schisma. Preotul catolic de acolo nu m-ar primi cu buna stiinta in nici un caz. Sunt nenumarate biserici ortodoxe in Suceava, chiar una la fiecare 200 de metri in orice directie ai merge, deci....
Dar eu ca ortodoxa in orasul XXXXX, NL, intr-o parte a tarii in care nu sunt imigranti est-europeni, deci ortodoxia nu a patruns, si deci nu sunt biserici ortodoxe pe o raza de 150 km patrati, pot,c a exceptie de la regula. As cauta unde scrie, ca scrie, dar imi e greu.  Oricum am vorbit cu preotul catolic despre situatie, si e asa cum spun eu. Si da, obligatia este sa te spovedesti si impartasesti o data pe an, inainte de Pasti. Daca tu poti sa traiesti linistit sufleteste doar implinind obligatia asta, bine petru tine, sau de fapt nu e chiar asa de bine. Dar eu nu pot.
|
Si sor-mea traieste in Olanda... si o invidiam pentru pretul biletului de avion ca hop-top este in Romania de sarbatori..

De toate sarbatorile!
Eu nu-mi permit asta.
Si cand o viziteaza mama, stiu ca mama merge la biserica ortodoxa acolo. Cum? Ia trenul, schimba trenul, ia trenul etc..

.. se descurca.
Noesisaa, nu cred ca este bine ce faci.
Eu am fost la biserica ortodoxa americana si ma simteam foarte vinovata (nu catolica!). Si l-am chestionat in prealabil pe preotul de acolo: ce parere are despre ecumenism si lucruri de-astea.. ca sa stiu daca merg la slujbe (urat din partea mea, stiu, dar omul a rabdat crestineste umilinta).