Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Deci propui BC cu spovedanie si Impartasanie. Si atunci ne mai numim ortodocsi? Mie mi se pare ca nu. Avem insa botezul, ce-i drept.
Aceasta este una din problemele majore din vest.
|
Nu este vorba de ce propun eu. Ideea este ca trebuie sa ai o atitudine realista asupra credintei, si nu una de strut cu capul in nisip. Apoi cred ca stii ca in cazul in care esti intr-un oras fara biserica ortodoxa poti sa te spovedesti si impartasesti si la un preot catolic.
Eu am fost in afara Romaniei si fiindca nu aveam biserica romaneasca sau macar ortodoxa in apropiere nu mergeam deloc sau foarte rar fiindca depindeam de masina altora, si altele, sau eram intr-un oras unde era o biserica ortodoxa, dar slujba era total ininteligibila, iar preotul nici macar engleza nu vorbea, ci doar ceva rusa pe care eu nu o vorbesc, deci... Sigur, mergeam din cand inc and dar credinta mea a avut mult de suferit in perioada aceea, desi pe moment nu prea imi dadeam seama, ma gandeam ca asa e normal. Sigur, mergeam acasa de Craciun si de Pasti si ma spovedeam/impartaseam atunci. Dar cam atat, ceea ce e mult prea putin si superficial.
In cei aproape 8 ani de stat in afara Romaniei am ajuns la concluzia ca practicarea credintei in izolare este un drum usor fie spre indiferentism, fie spre o credinta, cum spuneam mai sus, ne-vie.