Citat:
În prealabil postat de iustin10
Desi observatiile tale sunt reale,si ascund adevaruri dureroase,totusi,daca nu credem ca apartinem Bisericii lui Hristos,pe care 'Portile locuintei mortilor nu o vor birui" atunci,cu adevarat suntem frunze in vant,si tinem coada pe sus degeaba pe aici.
Sunt sigur ca Duhul va gasi mijloacele necesare,ca,fara a ascunde aceste probleme,ele sa fie rezolvate prin insasi puterea Bisericii,de a sfintii si a inchega Trupul lui Hristos,prin calauzirea Duhului. NU sunt necesare schimbari impuse de oameni sau de vreo conducere,ci e necesar ca noi,eu ,tu si fiecare sa tinem treaz duhul care l-am primit.E suficient
|
Ai dreptate. Biruinta Bisericii pana la sfarsitul veacurilor este una dintre promisiunile lui Hristos care a spus "tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui." Dar la fel stim ca mantuirea noastra este o conlucrare divino-umana. Mi se pare absurd sa stai cu mainile in san si sa spui ca da, va gasi Sf Duh o cale sa ne salveze, ca intotdeauna.
Si da, chiar daca Biserica va supravietui no matter what, asta nu inseamna ca datorita indiferentei si auto-suficientei noastre nu se pierd nenumarate suflete.