View Single Post
Vechi 27.03.2010, 13:28:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cred că e o falsă problemă. Bisericile ortodoxe nu au bănci, dar au destule strane și scaune. Dacă ajungeți la Proscomidie, sunt sigur că veți prinde loc pe scaun. Cine ajunge la Vohodul Mare, nu va găsi loc de stat jos nici dacă ar fi bănci.
Vezi tu, daca vedem strana sau scaunul drept "o proprietate personala", nu stiu ce rost mai are sa mergem acolo unde totul aminteste de jertfa, renuntare si dragoste fata de cel de aproape. Oricand am ajunge la biserica, putem sta pe scaun sau nu. Daca ajungem la inceput nu inseamna ca am ocupat un loc pana la sfarsit, iar daca am ajuns mai tarziu nu inseamna ca am ramas in picioare pana la sfarsit. Cei de pe scaune au datoria, pe care ar trebui sa o simta in minte si in inima, ca trebuie sa dea locul si altora care simt nevoia, din cand in cand, sa se aseza 2-3 minute.

Citat:
În prealabil postat de melb26 Vezi mesajul
Lipsa scaunelor in biserica ortodoxa, e o falsa problema. Sunt suficiente pt. cei invarsta si pt cei bolnavi. Si apoi cine merge la biserica nu merge ca la teatru, sau la cinema, eu zic ca nu avem nevoie de scaune sau banci.
Subscriu acestor ganduri. Totul tine de vointa si dragostea omului fata de Dumnezeu si aproapele.
Daca am iubi pe Domnul, nu am putea sta jos, decat atunci cand (din boala) nu am putea sta in picioare.
Daca am iubi pe aproapele, nu am putea sta jos, din dragoste pentru el, sa il lasam pe el.

In biserica ar trebui sa stranile si scaunele sa fie goale. Omul sa nu indrazneasca sa stea jos.
Decat aceie, bineinteles... bolnavi, mult prea batrani, insarcinate, etc.

Reply With Quote