View Single Post
Vechi 27.03.2010, 01:18:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ella87ella Vezi mesajul
Ce frumos descrie parintele Cleopa Taina Nuntzii, sincer nu am fost nici la o nunta ortodoxa care sa se apropie de modul in care ne este descrisa de parintele Cleopa.
De ce am pierdut aceste traditzii?
Acum la orice nunta ortodoxa se da bautura, muzica cat mai multa, lautari,asha ne-am obishnuit oare ca e firesc?(acum daca nu dai bautura te faci de rusine)
Ce ma doare mai rau ca ne sar in cap sectele, ca la ei nu se danseaza, nu se da bautura,si la noi da, putin ortodoxi stiu ca nici la noi nu e permis...
De ce nu suntem unitzi, nu avem dorintza de a lupta si de a pastra valorile ortodoxiei.
Apoi cerceii, in orice indreptar de spovedanie scrie ca a purta cercei e pacat, si de ce majoritatea care poarta cercei sunt ortodoxi, de ce fetelor de mici li se gauresc urechile si li se pun cercei, fara a avea libertatea de a alege,e firesc acest pacat ........atunci de ce e mai trecut in indreptarul de spovedanie cand jumate din ortodoxi poarta cercei
Nu stiu daca au existat vreodata aceste traditii, Ella.
Dar din pacate ai dreptate: nu aderam din tot sufletul la valorile ortodoxiei.
Si de ce?
Din doua motive:
1. Nu le cunoastem.
2. Nu vrem (adica ne gandim ca suntem oameni moderni, ca avem discernamant si trebuie sa "adaptam" invatatura la conditiile vietii moderne etc.). Ne iubim prea mult slabiciunile noastre si aceasta lume.

Din pacate, nimeni nu se grabeste sa te sfatuiasca.. si poate nici nu prea are cine. Dar exista resurse in librarii si pe internet.
Si duhovnicii iti recomanda si ei.. sau dau chiar canon sa citesti.
Si daca vad ca te intereseaza, duhovnicii iti atrag atentia cu una, cu alta.. Dar daca nu esti interesat, ce sa faca? Sa te alunge cu sfaturile pe care cu greu le primesti? Probabil ca si ei gandesc ca mai castigata este o femeie sa vina la biserica oricum.. decat sa nu vina din motiv batic, fusta si lipsa rujului.
Ca parere personala: sa-i spui cuiva ca greseste este un act de iubire, nu de judecare.
Reply With Quote