View Single Post
Vechi 27.03.2010, 01:01:32
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Adevarul este ca Hmiron are dreptate. Nu cred ca un triumfalism fals ne ajuta in vreun fel. Chiar discutam cu cineva zilele trecute, si am ajuns la concluzia ca in maximum 25 de ani, daca BOR nu va lua masuri serioase va ajunge ca BC in unele tari din Occident. Daca nu se face cateheza serioasa, daca nu se face misionarism, daca nu renunta la limbajul prafuit, daca nu ia atitudine impotriva extremistilor din Biserica, daca nu ia atitudine in societate, daca nu investigheaza si pedepseste orice act de coruptie, daca preotii nu revin la modestia cu care le sta bine....va fi grav. In acest moment BOR se bazeaza pe faptul ca oamenii oricum vin la biserica daca au un necaz...dar nu asa se construieste o baza solida pentru Biserica. La Biserica ar trebui sa vina oameni care nu sunt adusi de necaz, sau de obisnuinta, sau de "asa trebuie", ci de bucuria intalnirii cu Hristos.

.
Desi observatiile tale sunt reale,si ascund adevaruri dureroase,totusi,daca nu credem ca apartinem Bisericii lui Hristos,pe care 'Portile locuintei mortilor nu o vor birui" atunci,cu adevarat suntem frunze in vant,si tinem coada pe sus degeaba pe aici.
Sunt sigur ca Duhul va gasi mijloacele necesare,ca,fara a ascunde aceste probleme,ele sa fie rezolvate prin insasi puterea Bisericii,de a sfintii si a inchega Trupul lui Hristos,prin calauzirea Duhului. NU sunt necesare schimbari impuse de oameni sau de vreo conducere,ci e necesar ca noi,eu ,tu si fiecare sa tinem treaz duhul care l-am primit.E suficient
Reply With Quote