View Single Post
Vechi 27.03.2010, 00:05:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Te pomenesti ca ai facut si statistici , mai ales ca anturajul tau e plin ochi de " ortodocsi " ! Miroane , te rog mult nu mai vinde castraveti . . .

Adevarul este ca Hmiron are dreptate. Nu cred ca un triumfalism fals ne ajuta in vreun fel. Chiar discutam cu cineva zilele trecute, si am ajuns la concluzia ca in maximum 25 de ani, daca BOR nu va lua masuri serioase va ajunge ca BC in unele tari din Occident. Daca nu se face cateheza serioasa, daca nu se face misionarism, daca nu renunta la limbajul prafuit, daca nu ia atitudine impotriva extremistilor din Biserica, daca nu ia atitudine in societate, daca nu investigheaza si pedepseste orice act de coruptie, daca preotii nu revin la modestia cu care le sta bine....va fi grav. In acest moment BOR se bazeaza pe faptul ca oamenii oricum vin la biserica daca au un necaz...dar nu asa se construieste o baza solida pentru Biserica. La Biserica ar trebui sa vina oameni care nu sunt adusi de necaz, sau de obisnuinta, sau de "asa trebuie", ci de bucuria intalnirii cu Hristos.

Cat despre neoprotestanti -- in Romania sunt infloritori. Satele care au manastirile din Bucovina cu care romanii se mandresc atat sunt pline de neoprotestanti, si aici ma refer la Putna, Moldovita, Vama si restul. De ortodocsi care trec la neoprotestanti aud tot timpul, de neoprotestanti reveniti la ortodoxie, inca nu am auzit. Si culmea este, adunarile lor sunt arhipline de tineri. Strada pe care stau in Romania duce spre casa de adunare penticostala si ii vad mergand spre adunare, toti imbracati frumos, grupuri-grupuri, mereu. Si nu numai duminica, dar si joi seara, si luni seara, si mai stiu eu cand.

Si de ce sa mint: da, simt un pic de invidie cand ii vad ca sunt grupuri de prieteni, ca sunt prieteni si isi impart aceeasi credinta, ca au tineri de varsta lor cu care sa imparta lucruri legate de credinta. Eu de asa ceva nu prea am avut parte in Romania, unde mi se intampla, cand eram adolescenta, dar si ma itarziu sa fiu printre cei mai tineri, daca nu cea mai tanara din biserica, in afara ce cativa copii veniti cu bunica de mana. Mi se pare destul de trista situatia.
Reply With Quote