View Single Post
Vechi 26.03.2010, 08:39:11
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de Remus Vezi mesajul
Si totushi cine ii inspira pe oamenii astia care scriu atat de BINE si nu sunt Ortodocsi?
...care nu au primit inspiratie Nici de la Duhul Sfant Nici de la al rau... Ma intriga gandul ca mai sunt si alte duhuri! ... chiar am auzit de expresia duhurile lumii ; dar duhurile astea nu ar trebui sa aiba si ele o apartenentza? Adica ori cu Dumnezeu ori cu satan , ...EXISTA DUH NEUTRU? asta chiar habar nu am ... logic ar fi daca Dumnezeu este Atotcunoscator si Atotcuprinzator ( si nu ma indoiesc de asta) ar trebui sa cuprinda si toate duhurile lumii!
... da' acu daca si in Biblie scrie ca nu trebuie sa ingropam talantu' ...poate ca o sa-mi fac curaj intr-o zi...
Nu exista duh neutru, sa nu ne amagim. Cea mai mare amagire a satanei este sa ne faca sa credem ca nu exista - prin extensie, ca o lucrare satanica nu e, de fapt, satanica, ci... neutra. Sa nu ne amagim. In pictura exista nuante, tonuri, fel de fel.
In privinta adevarului si a minciunii, nu exista decat ADEVAR sau minciuna. Daca nu e de la Duhul Sfant, inseamna ca e de la celalalt. Trebuie sa ne cercetam bine. Daca avem indoieli, sa ne sfatuim cu un duhovnic. Trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca foarte usor ne putem lasa inselati. Si chiar si atunci, daca am cazut, trebuie sa cerem ajutor.
Umor... da, si mie imi place sa cred ca Dumnezeu are umor. Lasand la o parte definitiile savante ale umorului precum si analizarea lui la microscop - fie din punct de vedere lingvistic, fie neurologic, fie socio-cultural sau mai stiu eu cum!, pentru ca, daca aud o gluma buna, nu cred ca stau in clipa aceea sa vad care anume factor imi declanseaza rasul - cred ca Dumnezeu are umor. Chiar daca noi il putem percepe sau nu.