View Single Post
Vechi 26.03.2010, 00:04:57
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit replica (ultima, sper, de la acest topic) tot pt. Andrusca

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Iti cam sare mustarul prea repede si o iei razna extrem de usor, pe cand eu "draga" il folosesc fara nicio conotatie din cele date de tine( urate de altfel, dar e dreptul tau pana la urma si educatia ta!)...asa ca imi pare rau, cred ca nu mai are rost sa mai scriu mai multe!...dar hai ca mai scriu cateva cuvintele

Las-o balta cu profesoreala ...ideea e ca nu numai profesorii sa stie sa vorbeasca corect romaneste, ci tot romanul...si aici cu totii avem de invatat, iar mie imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!! Si da...logic ca eu nu fac greseli flagrante...dar pentru asta nu am nevoie ca o persoana rautacioasa, care isi schimba tonul dupa cum bate vantul, sa pretinda ca imi gaseste greseli in starea asta...stai linistit, stiu exact pe unde ma situez de moment ce le si vad...pe cand altii nici nu le simt!!

Hai o zi frumoasa, draga!

P.S. Te invit chiar sa imi gasesti toate greselile strecurate prin ale mele postari, si ti-as fi chiar extrem de recunoscatoare...poate asa voi ajunge chiar infailibila, datorita tie...de ce nu!!!
Pai tocmai ti-am exemplificat, si mai sus, anterior, de cateva ori deja, destule greseli de exprimare, gramaticale si, respectiv, de punctuatie etc, strecurate de tine (si multe dintre ele, la chestii elementare! dar ca nu vrei tu sa ti le recunosti si sa ti le observi (sat te faci ca nu le observi, continui sa le ignori in mod repetat si deliberat), poate din orgoliu 'profesoral' (lol) sau din dorintza de a te scoate 'basma curata' in fatza celorlaltzi, asta e altceva!...), dar ca sa raspund 'invitatziei' tale, iti mai strecor inca una, acum: "sa stie sa vorbeasca corect romaneste" - asta ar implica si evitarea cacofoniilor, nu?! (eventual, prin rearanjarea topicii in propozitie etc) - dar, iarasi, eu nu sunt printre cei 'infailibili' si cum am primit sfat sa o 'las balta cu profesoreala'... ('profesoreala' - cuvant care, dealtfel, nici nu exista in DEX, ori cel putin nu in cel pe care l-am consultat eu - diferentze de editzie, poate...).

"si aici cu totii avem de invatat, iar mie imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!!" - nu s-ar parea!... ori, cel putin, te contrazici singura, fiindca una zici si alta faci (... fara macar sa realizezi!... reciteste-ti postarile si observa cum te auto-contrazici, fiindca intr-unul din posturile anterioare tocmai afirmai ca: "In rest da, normal ca suntem infalibili", pe cand in ultima postare, exact contrariul: "Si da...logic ca eu nu fac greseli flagrante..." - pai, hotaraste-te: ori te situezi printre cei 'infailibili' prin acel 'noi' care te include automat, ori te schimbi 'dupa cum bate vantul', ca tot adusesi vba... cine vbea de 'schimbat dupa bataia vantului'!... )... ce sa mai vbim de, iarasi, alta cacofonie, si acolo: "logic ca"

"imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!!" - aici, iarasi, te contrazici singura, fiindca desi m-ai aprobat, anterior, ca intre semnele de punctuatzie si cuvinte nu se lasa spatiu, tu vad ca tot persisti in aceleasi greseli elementare si nu faci nici cel mai mic efort de a te 'corecta singura', nici in privinta asta, iata si dovada: "tine( urate de altfel...)"

"iar mie imi place sa invat"... pe altii, si poate mai putin pe tine insatzi, da, e lesne de observat!...

Eu ti-as sugera tie, 'draga', sa-ti auto-aplici propriul sfat si sa o cam lasi balta cu profesoreala, fiindca situatia copiilor carora le predai ar putea fi cam ingrijoratoare!... Sincer, eu nu mi-as lasa copiii la o scoala cu astfel de profesori, care au unele lacune (mai mult sau mai putin grave sau/si evidente) si a caror pregatire cam lasa de dorit!... Da, poate ca am folosit un ton mai rautacios (pt. care imi cer scuze, nu o lua personal si nici in nume de rau, iar asta nu inseamna ca te urasc, D-ne fereste!), dar a fost intemeiat, fiindca tu ai initziat ironiile si sarcasmele, m-ai provocat etc... vba ceea: 'Ce tie nu-ti place, altuia nu face!'...

Si da, imi cam 'sare mustarul' cam f. repede, sunt o fire (am o personalitate) cam impulsiva, recunosc, si cred ca am mai precizat deja, aici pe forum, in alta ocazie similara, tot polemizanta etc, dar cand observ ca m-am pripit si ca am gresit, imi fac 'mea culpa' si-mi cer scuze (uneori la fel de repede, insa depinde... fiindca daca vad ca pers. careia tocmai i-am cerut scuze incepe sa si-o 'ia in cap', sa-si 'ia nasul la purtare' - si mai ales cu oarece unde de arogantza, respectiv aere de superioritate in tonalitatea, respectiv atitudinea ce reiese din comunicarea ei verbala sau non-verbala -, crezand probabil ca asta i-ar da vreun drept sa inceapa cu 'mistocarelile' ieftine, mai mult sau mai putin vadite, la adresa mea etc, fara a-si vedea propriile neajunsuri (de care nu e scutit nimeni si pe care cu totii le avem, doar ca unele ies la iveala in alte sau anumite imprejurari), atunci replic si eu pe masura sau cu si mai multa inversunare s.a.m.d.... las deoparte chestii precum diplomatzie si tact, etica profesionala, maniere sau/si alte astfel de considerente etc, si-mi incep cu furie 'pleiada verbala'... si cu aceeasi lipsa de respect, sau chiar mai mare, iar cateodata, cam incontrolabil, din pacate pt. acea persoana - lol).

In sfarsit, eu ma opresc aci, oricum, indiferent de eventualele tale replici care ar putea urma (numai pt. a 'da bine' si, repet, a te 'scoate basma curata', in fata celorlaltzi etc), nu de alta, dar aceste 'divergentze de opinii', aceasta polemica, ar putea degenera in ceva mai urat, si nici ca am chef, pt. ca mi-am propus ca, personal, sa incerc sa evit unele situatii posibil conflictuale, controversate si tensionate etc, si sa ma abtin de la unele tirade verbale, insulte extreme, invective si, respectiv, limbaj calomnios si extrem de 'acid' etc, macar acum in timpul postului (ceea ce nu inseamna ca si reusesc, insa incerc sa fac unele eforturi). In plus, am putea continua la nesfarsit cu schimbul de replici pe acest subiect si risca sa devina deja extrem de plictisitor... Merg mai bine sa ma mai cert putzintel cu vecinii - it's more 'fun' & more 'challenging'... lol. Imi cer scuze, oricum, inca o data, pt. orice eventuale 'neajunsuri' create aici prin postarile mele. Pana una, alta...

Hai, mersi (sau 'merci', ca sa folosesc 'originalul' frantuzesc - lol - scuze ca nu am sedila de sub 'c', dar nu am aci pe laptop limbajul setat pt. franceza - fac precizarea, ca sa evit unele eventuale viitoare 'corectzii' din partea ta), la fel, si tie - o zi (sau noapte) la fel de frumoasa, 'draga'!...

PS: ..."fara nicio conotatie din cele date de tine( urate de altfel, dar e dreptul tau pana la urma si educatia ta!)" - sa inteleg ca nu ti-a 'picat' prea bine asocierea 'metaforica' pe care am exemplificat-o eu acolo referitor la greselile tale... suparator adevarul, stiu... si 'educatia mea' nu prea are legatura cu felul in care aleg sa-mi expun sau/si, respectiv, apar aici punctele de vedere... sau poate ca are, insa in contextul mentionat de tine este cam irelevant, dar, ma rog... nu mai intru acum si in alte detalii, ca n-are rost, fiindca tu precis ca vei '(sub)intzelege' doar ceea ce vrei tu si dupa cum iti convine tie, ca de obicei...

Last edited by cherub; 26.03.2010 at 00:24:05.
Reply With Quote