View Single Post
Vechi 25.03.2010, 16:47:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Depinde ce intelegi tu prin Darurile Sf Duh. Nu cred ca darurile Sf Duh sunt date aiurea oricui, la intamplare! Si nici nu se pune problema sa ai daruri ale Sf Duh de care sa nu stii! Este complet absurd..
..si in scriptura scria sa nu ingropam talantul.. e tot aia?

Vorbim cu prea mare usurinta.

Sunt de acord cu Jane: literatura este insuflata de .. duhuri, nu de Sf. Duh (mi se pare chiar hulitor sa afirmi altceva).
Cine vrea adevar cauta scrierile sf. Parinti!
Anna, nu cred ca am spus, sau a spus Costel, ca literatura buna este inspirata de sf Duh direct, ca Scripturile.
Am spus (eu) ca Duhul sufla unde vrea. (o vorba tot a Scripturii)
A sufla in cazul asta inseamna a inspira intr-un mod mai indirect, poate, a influenta.. ceea ce se poate face si fara constiinta autorului.
De altfel, and Isaia scria 'feciara va naste..' nu este sigur ca isi dadea seama de ceea ce insemna cu adevarat aceasta. Sunt si cuvinte inspirate pe care cei care le astern pe hartie nu le inteleg in totalitate. Cu atat mai mult cand nu e vorba de Scrituri...
Si cvum spuneam, El sufla, insa materia prin care trece este si opaca..

In fine, oar ne-am departat de la subiect. Este vorba de umor.

Eu cred ca umorul est legat de Dumnezeu si pentru ca sau in masura in care este legat de o anumita relativizare buna: o relativizare a parerii bune despre noi, a luarii in serios a propriei persoane. Si pentru ca relativizeaza lumea asta cu ideile ei. In cuvinte serioase poti spune multe, insa pana la urma, Dumnezeu si cele ale Lui nu pot fi cprinsi in cuvinte.

Poate ca umorul (bun) este o forma de apofaza..