Citat:
În prealabil postat de Fani71
Unii se indeparteaza de biserica si citind biblia si parintii. Au fost si sunt pe forum destui.
Uneori putem fi apropiati de Dumnezeu de un autor care exterior ai zice ca incearca contrariul. In mod tainic.
|
Asta nu tine doar de carti, Fani.
Daca un om ramane indiferent citind Biblia, dar este animat de idealuri inalte citind literatura. nu cred ca se trage concluzia ca a insuflat Sf. Duh acea literatura.. ba chiar dimpotriva.
Eu nu pot uita ca in tinerete gasisem o carte foarte interesanta (oculta, sa-i zicem), dar de cate ori citea si citeam cu mareee atentie sa retin cat mai mult, vizualizam ce citeam etc... si in 20 minute- juma de ora.. adormeam bustean. Era un duh de dormit in carte

? Cred ca ingerul meu pazitor considera ca am citit destul si ma punea la culcare prompt. Era destul de enervant..
In mod "tainic", cum spune Fani, mi s-a intamplat sa preiau din carti f daunatoare idei catre m-au indreptat catre ortodoxie. Dar nu recomand nimanui acele carti, Si ca sa fiu sigura ca nu le citeste cineva din familie - le-am aruncat deja. (Dar asta nu inseamna ca a insuflat Sf. Duh acele carti, in nici un caz.. doar ca am retinut eu o idee luminoasa..) Si costurile sunt foarte mari... si acum ma uit cu jind la tot felul de carti, cu greu ma abtin sa nu cumpar anumite lucruri care m-au fascinat candva..