Subiect: Cum procedez?
View Single Post
Vechi 25.03.2010, 13:11:22
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Pastele nu este anafura inmuiata in Trupul si Sangele Domnului. Pastele este sfintit cu aghiasma si vin.

Cat despre prezenta unei femei in biserica in aceea zi, eu sunt pentru. S-a tot discutat acest subiect. Eu as spune ca femeia sa nu fie prezenta doar daca are dureri, caci din cauza acestora nu mai poate fi cu luare aminte la slujba. Sa nu ne imaginam ca la judecata Dumnezeu va tine seama de cate prezente am avut in Biserica. Nu. Dumnezeu va tine seama doar de un lucru: daca Se regaseste sau nu in om. Iar acest lucru nu se face printr-o simpla prezenta in Biserica. Sa nu ne ascundem, sunt multi care desi participa la slujbe, nu se impartasesc, nu ies din biserica altfel. Nu ies "in pace", dupa cum ne indeamna Biserica la fianalul Liturghiei: "cu pace sa iesim".

Cat despre a lua sau nu Paste, eu spun ca il poti lua si in aceasta perioada. Conteaza mai mult curatenia sufleteasca. Si nu uita, e nevoie si de post. Daca nu te-ai spovedit si nu ai tinut post, nu-l lua. Sa nu crezi ca daca il iei, se vor petrece lucruri miraculoase cu tine. Aghiama, anafura, pastele, rodesc doar in cei care s-au deschis lucrarii lui Dumnezeu.

Last edited by costel; 25.03.2010 at 13:16:12.
Reply With Quote