View Single Post
Vechi 25.03.2010, 12:56:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Duhul Sfant, din cate stim, e lin, e cu pace, e smerit, e Adevarat.. nu cred ca se amesteca si inspira teorii, conspiratii, nu cred ca inspira ceva impotriva insusi a Adevarului, nu cred ca indeparteaza lumea de Biserica, nu cred ca pune la indoiala pe Dumnezeu Fiul, nu se neaga pe Sine Insusi prin toate astea. Dumnezeu stie pe unde adie, pe unde vrea, dar cred ca acolo unde adie nu e neliniste (sau daca e, e una care-ti face sufletul sa tremure de maretia lui Dumnezeu si de faptul ca nu esti vrednic de iubirea si mantuirea Lui), nu e indoiala, nu e razvratire, nu e mandrie, nu e ridicarea ta deasurpa semenilor, nu e hula, nu e intuneric, nu e paganitate, nu e magie nici alba nici neagra, nu e initiere in ocultism si altele asemenea lor. Nu vad cum s-ar putea amesteca lucrurile.
El sufla, dar sufla si printre suferintele si pacatele si deformarile omului.
Insa El sufla.

Daca ar sufla numai in evaghelie si sfinti, toti cei care nu au acces la ele ar fi complet in afara atingerii Lui. Ceea ce nu cred.

Steinhardt era un mare amator de literatura si el vedea Duhul in aproape orice
autor.

Cred ca orice act ceator care produce un lucru adevarat este intr-un fel sau altul inspirat. Or in multi din autorii pe care i-am putea descrie si asa cum faci tu exista cautarea de adevar. Uneori, adevarul uman este trist, deznadajduit, intunecat - pentru ca suntem intr-o lume cazuta. Sigur, nu este adevarul absolut.. insa este o parte din adevar.