Citat:
În prealabil postat de cananeanca
daca il gaseam la biserica nu apelam la acest forum
|
Ai nevoie de coordonatele (adresa unde oficiaza, telefon, e-mail) preotilor din Roma si din regiune? Daca da, spune-mi sa ti le trimit. Imi spunea saptamana trecuta un Preot de la Mitropolie ca s-a fondat o manastire in Italia, pe langa Napoli. Daca vrei, ma interesez sa-ti dau coordonatele. Ai vrea sa iei legatura cu PS Siluan sa discuti?
Cat timp vei ramane la Roma? Daca e pe termen scurt, e bine sa-ti gasesti un preot sa te spovedesti, iar cand mergi in tara sa faci "bilantul" cu duhovnicul pe care cred ca il ai. Daca e pe termen lung, e bine sa cauti un duhovnic in Italia. Chiar daca va fi la 200-300 de km, se merita sa faci drumul si sa simti ca nu esti orfana. Duhovnicul meu e la aproximativ 200km, desi am preoti si in orasul unde sunt, mai am si o manastire la vreo 60 de km, si multe biserici la aproximativ 140km. Inteleg perfect cautarea ta...Nu vreau sa te descurajez, dar si eu am fost aproape 3 ani intr-o astfel de cautare. In timpul asta aveam duhovnicul din tara pe care il vedeam cam de 3 ori pe an, iar in rest ma mai spovedeam pe la altii...evident, expunandu-i duhovnicului ce i-a mai facut ucenica.
Totusi, e o situatie dificila. Spre exemplu, cand preotul la care te spovedesti in strainatate iti spune sa te impartasesti la orice Liturghie sau in fiecare duminica, iar cel din tara iti zice la maxim o luna sau 40 de zile, ce faci? Nu e deloc simplu. De aceea incearca sa ai un singur duhovnic, dar nu il alege in graba. Domnul sa te calauzeasca si nu ezita sa-mi spui daca ai nevoie de informatii!
Elena