View Single Post
Vechi 22.03.2010, 14:15:19
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
De cind activez pe forum am avut ocazia sa vad ca multi crestini ortodoxi sunt preocupati de alimente , de calitatea lor si de hrana pe care in final o mincam . De asemenea multi sunt preocupati de post , de mincarurile de post si de principiile unei hraniri sanatoase.
Deschid acest thread cu dorinta ca surorile ortodoxe, si nu numai, sa posteze retete de mincaruri de frupt sau de post dar traditionale . Nu doresc nimic modern. Pt. inceput va propun sa postati retete de muraturi romanesti pe care le practicati adica acelea care se prepara fara otet . Poate fi foarte interesant sa putem cunoaste si compara bucataria romaneasca din diversele regiuni ale tarii atit in varianta ,,de post" cit si in cea ,,normala", sa difuzam in masa moduri traditionale de preparare a hranei sa cunoastem si chiar sa folosim cit mai multi moduri sanatoase de vietuire.
In masura in care propunerea va atrage va rog lasati-va ,,amprenta" frateasca !
Mancare de praz
Prazul bine spalat il prajesc taiat felii rotunde in putin ulei, apoi adaug o cana de orez spalat,si apa cit cuprinde se fierbe la foc mic se aduaga sare dupa gust masline si un pic zeama de lamie.
Varza murata
Varza se curata de primele frunze vestejite sau murdare, scobit cotorul(mijlocul) si umplut cu sare,si am mai adaugat o mina de sare,verzele le-am asezat intr-o galeata de plastic,se pune o radacina de hrean si citeva boabe de porumb, apa cit cuprinde si se pune capacul. De trei ori pe saptamina am scos varza intr-o oala sau alta galeata si cu un castron sau cana se vintura moarea. Anul trecut am avut cea mai buna varza murata si moare de baut de cind pun varza la murat. Am descoperit secretul( vinturatul )moarea a fost fara pic de floare.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote