Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
Cand eram inca in liceu am citit o carte foarte interesanta: Minuni si false minuni - Mihail Urzica, care analizeaza cateva fenomene cu caracter de "minuni religioase". Pe vremea aia nu stiam prea multe dar cred ca si-a facut treaba atat de bine ca apoi de cate ori citeam reportaje, carti, sau orice cu tot felul de fenomene intelegeam mai usor treburile.
De ce se intampla? Cum arata? Care este mesajul? Exista puncte comune cu dogmatica bisericii? etc etc.... multe asemenea se explica in carte.E buna pentru cei care inca mai cred ca orice minune care aduce oameni la biserica e de la Dumnezeu.
Nu intelegeti gresit, sunt multi alti Sfinti Parinti care au expus problema mai amplu si poate chiar mai bine. Pentru mine cartea asta fost prima.
|
Tot de Mihai Urzica si cartea "Biserica si viermii cei neadormiti sau cum lucreaza taina faradelegii in lume" in care se explica foarte clar care e scopul acestor "minuni", vorbeste chiar si despre aparitiile de la Fatima,despre promovarea cultului "inimii neprihanite".Explicatii clare si la obiect.